Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: donderdag 4 december 2002

BELANGRIJK:
Op donderdag 4 december 2002 kan het voorkomen dat de persberichten bij de lokale media niet via de fax binnenkomen, aangezien de persberichten die dag op een andere lokatie worden samengesteld. De persberichten zijn, net als alle andere dagen, wel te vinden op onze internet-site www.politiemwb.nl.

STEENBERGEN
Vernieling kerstbomen
Een bestuurslid van de winkeliersvereniging Steenbergen heeft aangifte gedaan bij de politie voor het vernielen van een drietal kerstbomen. Deze kerstbomen zijn afgelopen zaterdag geplaatst in de tuin rond de Gumariskerk in Steenbergen en voorzien van verlichting. Zondagochtend is geconstateerd dat de bomen omgetrokken waren en de verlichting was doorgeknipt. Een tweetal veiligheids-aardlekschakelaars en een deel van het verlichtingssnoer met daaraan 180 lampen is ontvreemdt.

HALDERBERGE
Aanrijding met doorrijding Vanochtend is een bestuurder geconfronteerd met het feit dat een nog onbekend voertuig tegen zijn geparkeerd staande auto was aangereden. De geparkeerde auto stond op de Spuilaan in Oudenbosch. De benadeelde blijft nu met een aanzienlijke schade achter.

Aanrijding
Vanmorgen heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Markt ter hoogte van de Stationsstraat in Oudenbosch. Een bestuurder van een auto haalde een bestuurder van een fietser in, waarbij de fietser ter hoogte van het rechter achterportier in aanrijding kwam met de bedoelde auto. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

RUCPHEN
Gestolen auto aangetroffen Dinsdagavond is op de Sibeliusstraat in St. Willebrord een personenauto, merk Audi 80, aangetroffen die sinds 26 november van dit jaar was gestolen. De auto was weggenomen uit Hoogvliet. Het voertuig vertoonde geen zichtbare schade en is retour naar de rechtmatige eigenaar.

Dierenmishandeling
Naar nu bekend is geworden is op of nabij de Gagelrijzen in St. Willebrord afgelopen maandagmiddag een kat in zijn getroffen door een kogeltje, mogelijk afkomstig uit een luchtbuks. Het is de tweede keer in vier weken tijd dat de kat getroffen is. De poes ligt momenteel in coma bij de dierenarts.
De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie

Diefstallen uit auto`s
Afgelopen nacht is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Vijverstraat in St. Willebrord. De dader(s) heeft de ruit ingeslagen en zich zo de toegang tot auto verschaft. Uit de auto is een zaklamp en wat muntgeld weggenomen. Eveneens is afgelopen nacht ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd op de Schuitvaart in Rucphen. Van deze auto is de ruit van het rechterportier vernield. Diverse goederen zoals een jas, een accutester alsmede bescheiden, waaronder rij- en kentekenbewijs zijn ontvreemd

Diefstal snorfiets vanuit tuinhuis Gisterenavond tussen 20.00 en 20.30 uur is uit een tuinhuis aan de Laagveld in Sprundel een snorfiets gestolen. Het betreft een zilvergrijze Spartamet, voorzien van zwarte fietstassen en verzekeringsplaatje XTF-191. De snorfiets was niet tegen diefstal verzekerd.

Wijkagent betrapt jongeren op afsteken vuurwerk Terwijl de lokale wijkagent, in burger gekleed, zich op de Raadhuisstraat in Rucphen bevond, betrapte hij een tweetal jongelieden op het afsteken van vuurwerk. Hij hoorde kort tevoren een klap, waarvan hij vermoedde dat het afkomstig was van vuurwerk. Nadat hij te voet de achtervolging had ingezet, kon hij één van de twee afstekers staande houden. De ander melde zich even later bij hem. Beide knapen komen uit Rucphen, de jongste (17 jaar) krijgt een verwijzing naar het bureau Halt, de andere dader (18 jaar) krijgt een proces-verbaal.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Poging diefstal auto
Op de parkeerplaats van de Rozenvendreef in Roosendaal is dinsdagmiddag getracht om een aldaar geparkeerd staande personenauto weg te nemen. Het rechtvoorportier werd vernield, waarna de toegang tot de auto kon worden verschaft. Uiteindelijk gelukte het de dader(s) niet om de auto mee te nemen.

Diefstal snorfiets
Op de Boerhaavelaan is Roosendaal is maandagmiddag getracht een blauwe snorfiets met grijze velgen van het merk Vespa Monte Carlo weg te nemen.
De eigenaar heeft hieraan schade overgehouden en aangifte gedaan bij de politie.