Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-12-2002 2e persbericht woensdag 4 december

Eindhoven: drie verdachten inbraak woning aangehouden De politie heeft dinsdagavond drie inwoners van Eindhoven in de leeftijd van 27 (2) en 31 jaar aangehouden. Rond 20.50 uur kwam een melding binnen dat een bewoonster inbrekers had overlopen in haar woning aan de Ardeschlaan, waarop de politie ter plaatse ging. Hier zagen ze een auto met hoge snelheid wegrijden, waarna een achtervolging werd ingezet. Op de Franse baan werd de auto stopgezet, waarna een controle volgde. De drie inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen en zoekt mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de inbraak. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Eindhoven Woensel Noord, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Beek en donk: aanhouding verdachte diefstal
De politie heeft dinsdagavond een 43-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 6 november jl. een geldbedrag te hebben weggenomen bij een bejaarde vrouw. De verdachte wist onder valse voorwendselen haar woning aan de Beverstraat binnen te komen en heeft in een onbewaakt moment enkele tientallen euros buit weten te maken. De vrouw bemerkte de diefstal, maar de man wist te ontkomen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie, die een onderzoek instelde. Dit heeft er toe geleid dat de identiteit van de verdachte werd achterhaald. De 43-jarige heeft zich dinsdagavond zelf gemeld bij het politiebureau in Helmond, nadat hij had vernomen dat hij gezocht werd. Hij is inmiddels ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: 21 bekeuringen bij controles in centrum De politie heeft bij diverse controles in het centrum van Helmond 21 bekeuringen uitgedeeld voor het (brom)fietsen op locaties waar dat niet mag. De politie is met deze controles gestart in samenwerking met het centrummanagement en de gemeente. Na een periode van waarschuwen, worden de overtredingen nu bekeurd. De controles zullen ook de komende tijd regelmatig plaatsvinden.

Eersel: gestolen auto uitgebrand teruggevonden
De politie heeft dinsdagmorgen bij een bosperceel aan de Oude Postelseweg een uitgebrande auto aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek het te gaan om een voertuig dat op 2 december jl. is weggenomen in Waalre.

Helmond: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Twee politiebeamten die over de Kempenhof liepen hoorden het geluid van piepende banden en gingen poolshoogte nemen. Ze zagen nog net hoe een auto als slippend een parkeervak opreed. De bestuurder werd aangesproken op zijn rijgedrag en werd meteen gecontroleerd op alcoholgebruik. Op het bureau volgde een ademanalyse, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Eindhoven: twee straatroven
Een 19-jarige inwoner van Veldhoven en een 20-jarige inwoner van Eindhoven, hebben aangifte gedaan in verband met straatroof in de nacht van dinsdag op woensdag. De man uit Eindhoven verklaarde dat hij rond 02.10 uur over de Strijpsestraat liep toen hij, onder bedreiging van een steekwapen, werd gesommeerd zijn geld af te staan. Toen de dader bemerkte dat hij niets bij zich had, ging hij ervan door. Het andere slachtoffer fietste rond 02.15 uur over de Karel Martelweg toen hem hetzelfde overkwam. Zijn belager wist hem op de grond te werken, waarna hij er met zijn portemonnee vandoor is gegaan. De politie heeft beide zaken in onderzoek genomen en bekijkt daarbij of beide zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Waalre: diefstal uit bedrijf
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken bij een bedrijf aan de Petunialaan. Hierbij zijn foto- en videocameras weggenomen.

Helmond: ingebroken
Onbekenden hebben dinsdagavond tussen 21.00 uur en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Nachtegaallaan. De inbrekers zijn binnengekomen via een raam en hebben een aantal kledingstukken en een geldbedrag buitgemaakt.

Mierlo: inbraak in school
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een school aan de Goorsedijk. Hier hebben ze geld weten buit te maken uit een drankautomaat. Daarnaast zijn diverse levensmiddelen weggenomen.

Veldhoven: woninginbraak
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een woning aan de Valenberg. De inbrekers zijn binnengekomen door het slot te forceren ne hebben vervolgens kledingstukken en geld weggenomen.

Budel: 10 waarschuwingen en 10 bekeuringen
De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Meemortel onder schoolgaande jeugd 10 waarschuwingen en 10 bekeuringen uitgegeven. De tien waarschuwingen waren voor het fietsen met drie mensen naast elkaar. Daarnaast kregen 9 fietsers een bekeuring voor het onjuist voeren van de verlichting en werd bekeuring uitgeschreven voor het met drie mensen naast elkaar fietsen ondanks eerdere waarschuwingen.

Deurne: 10 bekeuringen voor verlichting
De politie heeft bij een verlichtingscontrole op de Neerkantsweg 50 fietsers gecontroleerd. Tien van hen hadden hun verlichting niet in orde en kregen een bekeuring.