Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG ondersteunt gemeenten bij verbeteren leerlingenadministratie (02/12/02)

Een goede leerlingenadministratie brengt leerlingen en hun prestaties in beeld. Zicht op de prestaties van een leerling helpt voortijdig uitval voorkomen. Goed zicht helpt ook bij de handhaving van de leerplicht. Met het project 'Implementatie handreiking leerlingenadministratie' ondersteunt de VNG gemeenten bij het verbeteren van de gemeentelijke leerlingenadministratie. Het project heeft een looptijd van anderhalf jaar.

De VNG organiseert op 4 december 2002 een startbijeenkomst van het project 'Implementatie handreiking leerlingenadministratie'. Gemeenten worden geïnformeerd over de inhoud van het ondersteuningsaanbod, aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt ingegaan op de toereikendheid van softwaresystemen en er wordt gediscussieerd over de kansen van en bedreigingen voor regionale samenwerking.

In de handreiking 'Leerlingenadministratie voor gemeenten' heeft de VNG het verbeteren van de leerlingenadministratie en monitorontwikkelingen beschreven. Deze handreiking vormt de basis van het project en gaat stap voor stap in op het bouwen van een gemeentelijke leerlingenadministratie.

Den Haag, 2 december 2002

Voor beleidsinformatie: VNG-NET
VNG gelieerde websites