Ingezonden persbericht


Rotterdam, woensdag 4 december 2002

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv neemt Brits wegenonderhoudsbedrijf Crowley over

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv heeft het Britse wegenonderhoudsbedrijf John Crowley (Maidstone) Limited overgenomen. Crowley is één van de grotere leveranciers op het gebied van weg- en infrastructuuronderhoud ten behoeve van de Engelse publieke sector. Ruim de helft van de goed gevulde orderportefeuille wordt verkregen uit meerjarige contracten.

Het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het onderhouden van wegen maar heeft ook een uitstekende positie weten te verwerven op het gebied van belijnen, asfalteren, het hanteren van specialistische technieken en verkeersmanagement. Andries de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Volker Wessels Stevin:"Door deze overname is Crowley in staat om de eerder gestelde doelen versneld te bereiken; het bedrijf kan nu de mogelijkheden binnen het marktgebied benutten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Crowley binnen Volker Wessels Stevin tot nog grotere bloei kan komen. Deze overname past binnen onze doelstellingen om onze activiteiten in Engeland uit te breiden en de opbrengst uit meerjarige contracten te vergroten."

Crowley, dat 230 medewerkers in dienst heeft, verricht voor een groot aantal klanten, voornamelijk lagere overheden ('Boroughs' en 'Councils'), onderhoudswerkzaamheden aan en rondom wegen in Londen en het zuidoosten van Engeland, grotendeels vastgelegd in meerjarige contracten.

Het bedrijf heeft het laatste boekjaar een omzet behaald van ¤ 43 mio. De Europese Ondernemingsraad van KVWS is inmiddels geïnformeerd. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht