Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2002 Persbericht vermeende ontvoering te Sittard (HP 23.15 uur) Dinsdag 3 december 2002

Sittard, vermeende ontvoering.

Dinsdagavond 3 december 2002 heeft de politie in Sittard een vermoedelijk ontvoering onderzocht waarbij een vrouw al dan niet tegen haar wil vanuit een woning aan de Bretagnestraat te Sittard werd meegenomen.
De ontvoering werd dinsdagavond omstreek 17.00 uur telefonisch gemeld bij de Regionale meldkamer van de politie in Maastricht door de echtgenoot van de ontvoerde vrouw. Een politiepatrouille die naar de Bretagnestraat werd gezonden kreeg daar van de bewoner te horen dat zijn echtgenote tegen haar wil meegenomen was door een inwoner van Sittard die de vrouw in zijn auto meenam. Aan de vrijheidsberoving zou een stevig handgemeen aan vooraf zijn gegaan waarbij een familielid een forse klap in zijn gezicht had gekregen. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een gebroken neus.

Omdat onduidelijk bleef wat er zich precies in de woning aan de Bretagnestraat had voorgedaan en of de vrouw wel tegen haar wil werd meegenomen, werd aan het politiebureau te Sittard een team geformeerd welke de ontvoering onderzocht.
In de loop van de avond zocht de politie telefonisch contact met de inwoner van Sittard die de vrouw meegenomen zou hebben en werd hem verzocht zich samen met de vrouw aan het politiebureau te Sittard te melden. Dat gebeurde ook omstreeks 20.30 uur.
Alle betrokken partijen worden vanavond uitgebreid gehoord aan het politiebureau om duidelijkheid te verschaffen wat er zich nu precies heeft voorgedaan. Vermoedelijk ligt een relatieprobleem ten grondslag aan het hele voorval.