Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC zet nieuwe standaard in storageautomatisering
door samenwerking met Invio

BMC neemt leidende positie met procesbenadering voor sneller en voordeliger beheer

Amsterdam, 3 december 2002 -- BMC Software, Inc. (NYSE:BMC), toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, is een zakelijk en technologisch samenwerkingsverband aangegaan met Invio Software, Inc. Met deze samenwerking wordt automatisering van storagebeheer naar het applicatieniveau getild. De mogelijkheden van BMC Software's PATROLâ Storage Manager op het gebied van storage monitoring, rapportage en beheer vanuit het applicatiestandpunt en Invio's enterprise software voor automatisering van netwerkstorage, worden gecombineerd en door elkaar versterkt. Gezamenlijk bieden deze twee producten de eerste oplossing voor storageautomatisering waarbij storagebeheer direct wordt verbonden met bedrijfsprocessen en van het analyse- tot het uitvoerende niveau is geautomatiseerd. De eerst beschikbare oplossing uit de samenwerking, PATROL Storage Automation Provisioning, levert op het juiste moment de juiste storagebron aan de juiste applicatie - waardoor werknemers tijd besparen en er minder kans is op menselijke fouten. Dit is de eerste van een serie automatiseringsoplossingen die BMC Software zal introduceren op deze ontwikkelende markt.
PATROL Storage Automation Provisioning combineert BMC Software's PATROL Storage Manager en Invio's Storage Practice Manager om storage te automatiseren ter ondersteuning van bedrijfskritische applicaties. Invio's Storage Practice Manager bestaat uit de volgende drie belangrijke componenten die gecombineerd met PATROL Storage Manager voorzien in procesautomatisering:
- Automation Server - biedt algemene applicatieservices voor het automatiseren en beheren van veilige, herstelbare processen tussen platformen, gebruikers en organisaties.

- Adapters - een interface-structuur voor het communiceren met en het controleren van storage-elementen, zoals hardwaredevices, filesystemen en databases.

- Active Practices - vooraf opgebouwde modules met best practices voor het automatiseren van storagebeheertaken.
Als onderdeel van het samenwerkingsverband met Invio heeft BMC Software het recht om nieuwe Adapters en Active Practices te ontwikkelen, voor snellere ontwikkeling en levering van nieuwe automatiseringsoplossingen. BMC Software en Invio willen in de toekomst ook automatiserings-oplossingen bieden op het gebied van gegevensbescherming, replica-, topologie- en migratiebeheer en Quality of Service (QoS)-planning en -realisatie. De integratie van PATROL Storage Manager met Invio-technologie resulteert in rechtstreekse toegang tot automatisering vanuit PATROL Storage Manager. Storagegegevens die zijn verzameld door PATROL Storage Manager worden direct naar de Active Practices gestuurd, die snel worden geactiveerd door waarschuwingen van PATROL Storage Manager.

Verkoopinformatie
PATROL Storage Automation - Provisioning wordt in twee fasen geïntroduceerd. Ten eerste in november, als BMC Software-oplossing en vervolgens aan het begin van 2003, als volledig geïntegreerde PATROL Storage Manager-oplossing. PATROL Storage Automation - Provisioning zal wereldwijd verkrijgbaar zijn en wordt geleverd als uitbreidingsoptie bij BMC Software's huidige PATROL Storage Management-oplossing. De prijs van PATROL Storage Automation - Provisioning hangt af van de hoeveelheid beheerde terabytes, beginnend bij $ 8,000. Kijk voor meer informatie over BMC Software's storagebeheeroplossingen op http://www.bmc.com/storage_management.

Over BMC Software's PATROL Storage Manager
BMC Software's PATROL Storage Manager maakt gebruik van BMC Software's unieke application-centric storage management (ACSMâ)-benadering, waarmee klanten hun bedrijfs-, mid-tier- en afdelingsstorage zodanig kunnen beheren, dat de beschikbaarheid, performance en herstelbaarheid van applicaties optimaal zijn. Doordat PATROL Storage Manager zich bij het toewijzen van storageprocedures en -beleid op de applicatie zelf richt, wordt storagebeheer direct verbonden aan bedrijfsprocessen. Met de complete storagebeheeroplossing van BMC Software worden applicaties en storage direct met elkaar verbonden, waarbij optimaal wordt geprofiteerd van BMC Software's inmiddels bewezen systeembeheerbenadering. ACSM heeft in de gehele branche bijval gekregen van zowel analisten, partners als eindgebruikers.

Over Invio Software
InvioÔ levert software voor gecentraliseerd beheer en gecentraliseerde automatisering van in netwerken opgenomen storageomgevingen. Invio zorgt ervoor dat de juiste storagebronnen rechtstreeks geleverd worden aan de applicaties, volgens de best practices van de organisatie. Het gebruik van storage wordt geoptimaliseerd en kosten worden verlaagd. Invio ondersteunt verschillende geautomatiseerde managementprocessen, waaronder topologiebeheer, replicabeheer en gegevensbescherming en -herstel. Door deze complexe, zich herhalende taken te automatiseren, garandeert Invio dat alle stappen die vereist zijn voor beleidsopvolging consistent en controleerbaar worden uitgevoerd. Gegevens gaan niet meer verloren, raken niet meer beschadigd en hoeven niet opnieuw te worden bewerkt. Daarnaast hebben storage-experts meer tijd hun belangrijkste taken. Kijk voor meer informatie op www.Inviosoftware.com.

BMC Software
BMC Software is de leider op het gebied van enterprise systeembeheer. De onderneming helpt klanten pro-actief bij het verbeteren van de service, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van haar Assuring Business Availability®-concept. De oplossingen van BMC Software omvatten bedrijfssystemen, applicaties en databases. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in het boekjaar 2002 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com/netherlands.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2002, BMC Software, Inc. All rights reserved.