Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.25 uur

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Catharijnesingel. Ter plaatse trof de politie een 39-jarige bestuurder uit utrecht aan. De man had zojuist op de kruising Catharijnesingel met de Langesmeestraat een 20-jarige voetganger uit Utrecht aangereden.

De agenten roken bij de bestuurder een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest blek dat de Utrechter gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Tevens bleek dat de Utrechter gesignaleerd stond voor een openstaande boete van ruim 200,-. De 20-jarige voetganger liep licht letsel op.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Rijnkade heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.15 uur passeerden 861 voertuigen de controlepost. Voor 127 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten bedroeg 88 km/u.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Boothstraat heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van kleding in een winkel aan de Voorstraat.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte kleding had weggenomen. De man was weggelopen in de richting van de Boothstraat. De politie zag de man lopen met een aantal kledingstukken onder zijn arm en hield hem aan. De man is overgebracht naar het bureau.