Ingezonden persbericht


Persbericht
4 december 2002

Merendeel Software AG producten draait nu op Linux

~ Adabas en Natural nu beschikbaar voor Linux systemen ~

Software AG heeft haar ondersteuning van het Linux open-source besturingssysteem verder uitgebreid. De high-performance Adabas database en de Natural ontwikkelomgeving zijn per direct beschikbaar in Linux versies. Belangrijke systemen die ondersteund worden zijn SuSE Linux Enterprise Server 7 en RedHat Linux Advanced Server 2.1 voor het Intel platform.

Met deze nieuwe productversies benadrukt Software AG haar betrokkenheid bij de Linux gemeenschap. Innovatieve organisaties kunnen de Tamino XML Server en de belangrijkste onderdelen van Software AG's integratietechnolgie EntireX, al op Linux implementeren

"Linux is een open, betrouwbaar en relatief goedkoop systeem, dat wereldwijd met succes toegepast wordt door meer dan 10 miljoen gebruikers. Om deze voortdurend groeiende markt te ondersteunen zijn we van plan al onze producten voor eind 2002 gereed te maken om op Linux te draaien," zei Dr. Peter Mossack, Vice President Research and Development bij Software AG.

Steeds meer bedrijven proberen hun totale IT-kosten te drukken door hun oplossingen te consolideren met behulp van Unix omgevingen. Vaak wordt daarvoor een Linux platform gebruikt, omdat basiskennis van Unix overgebracht kan worden naar Linux. Met deze nieuwe versies van Adabas en Natural helpt Software AG bedrijven hierbij.

Software AG streeft ernaar in het eerste kwartaal van 2003 Linux op mainframes te ondersteunen met Adabas en Natural. De trend richting het gebruik van mainframes als platform voor multi-operating systemen groeit voortdurend. Dit vereenvoudigt het systeembeheer en helpt ook de totale kosten van de IT-omgeving te verlagen.

(253 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Adabas
Adabas is het snelste databasesysteem ter wereld, met tot 157.000 calls per seconde. Het wordt momenteel door duizenden bedrijven gebruikt voor hun bedrijfskritische applicaties en is beschikbaar voor diverse besturingssystemen. Het levert de hoogste prestaties zelfs wanneer het door veel gebruikers tegelijk gebruikt wordt.

Over Natural
Natural is een complete 4GL applicatie-ontwikkelomgeving die zowel procedurele als ad hoc programmering ondersteunt. Met Natural bedrijfskritische toepassingen op alle relevante platformen ontwikkeld worden- van mainframe tot werkstation. Bovendien biedt Natural hoge ontwikkelingsproductiviteit en is het zeer geschikt voor het creëren van verspreidde applicaties.

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is één van Europa's grootste producent leverancier van systeemsoftware en -diensten en maakt wereldwijd de integratie van bedrijfsgegevens -en management mogelijk. Software AG's producten beheren de centrale IT processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT architecturen. Volgens IDC is Software AG, dankzij haar Tamino XML server, wereldwijd marktleider in de XML database- en servermarkt. Software AG's B2B oplossingen richten zich op op XML gebaseerde integratie (bijvoorbeeld webservices) en enterprise content management systemen. Software AG heeft een portfolio van maar liefst 300 distributeur- en technologiepartners waaronder IBM, Sun, Microsoft, Hewlett Packard en leveranciers van oplossingen zoals BEA, Tridion, Stellent en Ixos. In 2001 behaalde het concern een totale omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.).

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00 Fax: 030 750 30 99
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com