Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T - 03/12/2002

Crimezone.nl organiseert verkiezing Beste Thriller 2002

Op de onafhankelijke thrillersite Crimezone.nl wordt gedurende de maand december de eerste verkiezing gehouden voor de Zilveren Vingerafdruk van Crimezone - de beste thriller van het jaar volgens de bezoekers van de site.

Met de Zilveren Vingerafdruk hebben de bedenkers van Crimezone een publieksprijs gecreeerd waarbij de fans van het thrillergenre het 'echt' voor het zeggen hebben. Geen professionele juryleden die uiteindelijk toch weer zelf bepalen welk boek met de eer gaat strijken. Neen, de thrillerlezer kiest zijn of haar top 3 zelf uit ALLE thrillers die in 2002 voor de eerste keer zijn uitgegeven, met als enige uitzondering: de filmedities van 'oudere' boeken waarvan in 2002 de bioscooppremiere heeft plaatsgevonden.

Door middel van het verkiezingsformulier kan de bezoeker zijn of haar persoonlijke top 3 van 2002 samenstellen uit een picklist. Daarnaast zal gevraagd worden aan de inzender waarom hij of zij deze top 3 heeft samengesteld.

De verkiezing start op woensdag 4 december en zal lopen tot en met 29 december a.s. Op 31 december zal de uitslag bekend worden gemaakt via de site, de nieuwsbrief Crime/News en middels persberichten naar de media.

De puntentelling
De nummer 1 wordt beloond met 5 punten, de nummer 2 krijgt 3 punten, en nummer 3 ontvangt 1 punt. De titel met het meeste aantal punten wint de Zilveren Vingerafdruk van Crimezone. Bij gelijke score wint het boek met de meeste eerste plaats stemmen.

Waarom een 'zilveren' vingerafdruk?
De Zilveren Vingerafdruk staat voor een onuitwisbare afdruk. Het boek dat zich "De beste thriller van het jaar" mag noemen wordt opgenomen in de Crimezone prijzenkast - een pagina waarin we alle Zilveren Vingerafdruk winnaars zullen 'vereeuwigen'. De uitgever van het winnende boek krijgt een officiele Crimezone oorkonde waarmee de onuitwisbare vingerafdruk in 2002 een feit is.

Onder de inzenders worden verschillende thrillerpakketten verloot, die ter beschikking zijn gesteld door een aantal uitgevers: het Scandinavie Thrillerpakket (door Signature), het Robert Goddard Thrillerpakket (door Sirene), het Made in Holland Thrillerpakket (door Ellessy) en het Literaire Thrillerpakket (door Ambo|Anthos).

Over Crimezone.nl
Crimezone.nl is bedacht en ontwikkeld door Sander Verheijen en Bas Pijls die met deze site een echt onafhankelijke en interactieve website wilden creeren voor fans van het spannende boek.

De site is op 13 september j.l. officieel geopend en bijna 3 maanden later is de site al zo'n 6000 keer bezocht (met gemiddeld 700 pageviews per dag). De tweewekelijkse nieuwsbrief (Crime/News) wordt inmiddels verzonden naar ruim 150 abonnees. Er zijn meer dan 100 recensies geplaatst op de site en er is ca. 800 keer gestemd.

Voor vragen en/of opmerkingen over de Zilveren Vingerafdruk van Crimezone kunt u contact opnemen met Sander Verheijen, redactie@crimezone.nl

http://www.crimezone.nl/specials/debestethrillervan2002.html