Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 4 december 2002

OV-site geeft plaatselijke weersverwachting

Bezoekers van www.9292ov.nl hoeven voortaan niet meer te twijfelen of ze onderweg een paraplu nodig hebben of te maken krijgen met mist en gladheid. Sinds deze week kunnen reizigers die per openbaar vervoer reizen namelijk het weer en de verwachting voor vijf dagen opvragen bij hun reisbestemming. Na het opvragen van een deur-tot-deur reisadvies hoeft men alleen op de weerlink te klikken om bij een speciale site van Meteo Consult te komen en daarmee een lokaal weerbericht te krijgen. Op deze site staan instructies om deze exclusieve informatie tegen betaling op te vragen. 9292 en Meteo Consult hebben hiervoor hun databestanden gekoppeld. Op deze wijze is daadwerkelijk een weersverwachting op adresniveau mogelijk, wat voor internet nieuw is.

Actuele en verwachte radarbeelden
Naast een gratis gedetailleerde deur-tot-deur reisadvies kan via een link een lokaal weerbericht evenals actuele en verwachte radarbeelden opgevraagd worden. Maar ook actuele satellietfoto s en weerkaarten zijn op te vragen. Om van deze service gebruik te maken kan via het reisadvies geklikt worden op een speciale weerlink waarna een speciale tussensite in beeld verschijnt. Hierop staat een speciaal telefoonnummer vermeld. Via dit nummer wordt een unieke toegangscode gemeld. Met deze toegangscode kan de bezoeker een half uur lang voor 1,15 euro per aanmelding onbeperkt surfen op de exclusieve weersite, startende bij het lokale weeradvies.

Samenwerkingsverband
Openbaar Vervoer Reisinformatie, beter bekend als 9292, is het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, ¬ 0,50 per minuut) als elektronisch via de sprekende computer (0900-1475, ¬ 0,35 per minuut), Internet www.9292ov.nl, WAP en i-mode; samen goed voor zo'n twintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755. Sinds 23 oktober 2002 geeft Openbaar Vervoer Reisinformatie individuele SMS-jes over grote verstoringen in heel het OV (¬ 0,55 p.o.b).


---