Ingezonden persbericht

OPPO-MMBO organiseert Nederlandse editie EUROPRIX

AMSTELVEEN, 20021204 -- De pas gefuseerde brancheorganisatie OPPO-MMBO organiseert de Nederlandse versie van de prestigieuze multimedia-award EUROPRIX. De Nederlandse editie zal voor het eerst plaatsvinden in het voorjaar van 2003, voorafgaand aan de Europese wedstrijd.

De EUROPRIX bestaat als multimedia wedstrijd reeds vijf jaar. Jaarlijks worden 400 tot 600 multimediaproducten en -diensten in zeven categorieën door een Europese jury beoordeeld. Per categorie worden maximaal vijf inzendingen genomineerd, waaruit de winnaar per categorie en de overall winnaar worden gekozen. Twee Nederlandse inzendingen zijn in respectievelijk 2000 ('Anne Frank House' - door Softmachine) en 2001 ('Bosch' - door ZappWerk) gekozen als overall winnaars. Meerdere Nederlandse bedrijven zijn in de afgelopen jaren genomineerd, dit jaar onder andere Qi-interactive en Talmon Communicatie.

OPPO-MMBO meent dat de EUROPRIX een middel is om multimediaproducenten erkenning te geven voor hun creatieve producties. OPPO-MMBO secretaris Arjen Molendijk: "Iedereen kan een favoriet boek of een bekende muzikant noemen, maar niemand kan de producent van een interessante CD-ROM of Internetproductie noemen.Wij zien het als taak om als brancheorganisatie hier ook aan te werken. Daarom willen wij graag samenwerken met de EUROPRIX-organisatie, die intussen met meer dan 15 nationale prijzen is geassocieerd".

EUROPRIX
De EUROPRIX Awards zijn ingesteld in 1998 met behulp van de Europese Commissie en de toenmalige voorzitter van de Europese Unie, Oostenrijk. Over de afgelopen vijf jaar zijn 2.500 producten en diensten uit 26 Europese landen ingezonden en beoordeeld door 125 juryleden uit 28 landen, die gezamenlijk 30 talen vertegenwoordigen. Er zijn 140 nominaties toegekend, 35 winnaars in de categorieën geselecteerd en vijf overall EUROPRIX Awards uitgereikt. De EUROPRIX-organisatie is gevestigd in Salzburg. In deelname geïnteresseerde bedrijven kunnen informatie opvragen bij het OPPO-MMBO-secretariaat (info@oppo.nl). Een gratis CD-ROM met daarop alle nominaties voor de EUROPRIX 2002 kan worden aangevraagd bij het secretariaat van OPPO-MMBO (e-mail uw adresgegevens naar: info@oppo.nl)



Ingezonden persbericht