Politie Hollands Midden

Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 december 2002


Politie treft vuurwapens bij Alphenaar aan Alphen aan den Rijn

De politie heeft op woensdagmorgen, 4 december, een 18-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn in zijn woning aangehouden. In die woning werd op de slaapkamer van de verdachte twee wapens aangetroffen.

Op maandagavond 2 december 2002 kwam bij de Politie Hollands Midden een melding binnen dat de Alphenaar een vuurwapen bij zich had. Dit vuurwapen werd op zaterdag 30 november 2002 door die persoon getoond op de parkeerplaats van het jeugdcentrum DE SCHAKEL te Langeraar.

Dit betroffen wapens die middels een veerconstructie, kleine, balletjes kunnen afvuren.
Het in bezit hebben van dit soort wapens gelijkend op echte vuurwapens is verboden en volgens de Nederlandse wetgeving een misdrijf waarop gevangenisstraf staat.

De wapens zijn inbeslaggenomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

De verdachte verklaarde deze wapens tijdens zijn vakantie in het buitenland te hebben aangeschaft. In veel landen zijn dit soort wapens eenvoudig aan te schaffen.

De politie Hollands Midden wil benadrukken dat het verboden is dit soort wapens in Nederland in bezit te hebben. Indien uw kinderen zo'n soortgelijk wapen in bezit hebben neemt u dan contact op met de politie in uw woonplaats.