Ingezonden persbericht

Persbericht

Soest, 4 december 2002

Homburg Participaties B.V. emitteert succesvol Homburg Mortgage Bond 1

Homburg Participaties B.V. begeleidt de emissie van 20.000.000 Canadese dollars, bestaande uit 1000 Bonds met een nominale waarde van 20.000 Canadese dollars per stuk, uitgegeven door het Canadese Homburg Shareco, Inc, eigendom van het Canadese beursgenoteerde fonds Homburg Invest, Inc.

Deze nieuwe Bond heeft een gegarandeerde rente van 8,5% wanneer wordt deelgenomen in euro's. Wanneer de investeerder kiest om deel te nemen in Canadese dollars is de gegarandeerde rente 10%. De uitkering van de rente geschiedt in de valuta waarin is ingelegd. De bond heeft een looptijd van 7 jaar en is gedurende de gehele looptijd overdraagbaar. Na 7 jaar wordt de inleg terugbetaald in de valuta waarin is ingelegd.

Homburg Invest, Inc., een onroerend goed fonds, genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, staat met haar gehele vermogen garant voor de aflossing en rente. Tevens is er een tweede hypotheek op het onroerend goed gevestigd ten gunste van de bondhouders.

Op 21 november j.l. is het prospectus gedeponeerd bij de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten.

Vanaf vrijdag 29 november j.l. hebben investeerders kunnen deelnemen aan deze emissie. De inschrijving is succesvol verlopen. Homburg Mortgage Bond 1 is bij reserveringen reeds 2 maal overtekend.

De voorbereidingen voor Homburg Mortgage Bond 2 zijn inmiddels gestart. Verwacht wordt dat de inschrijving hiervoor eind januari 2003 start.

Homburg Participaties B.V.
Beckeringhstraat 36
3762 EX Soest
telefoon: 035-6091620
fax: 035-6091630
info@homburg.nl
www.homburg.nl