Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-12-2002 Mediaberichten 4 december (laatste berichten)

Zonder rijbewijs: auto in beslaggenomen

ROERMOND De politie heeft woensdagmorgen een 35-jarige man uit Roermond aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. De man reed in de auto terwijl het de bevoegdheid daartoe hem door de rechter is ontzegd. Verder bleek hij nog ruim 400 euro aan niet betaalde boetes op zijn naam te hebben staan. In de auto vond de politie verder 3 messen en een knuppel. Die wapens zijn ook in beslaggenomen.

Ruim honderd electrische gereedschappen gestolen

BLERICK Bij een inbraak in een bedrijf aan de Van Heemskerckweg zijn ruim honderd electrische gereedschappen gestolen met een waarde van bijna vijftigduizend euro. Woensdagmorgen ontdekten medewerkers dat een poort was opengebroken en dat uit het magazijn 6 pallets met electrisch gereedschap weg waren.

Doorrijding na aanrijding met letsel

WEERT Bij een verkeersongeval op de Maaseikerweg is woensdagmiddag een automobilist doorgereden. Bij het ongeval zijn een 39-jarige fietsster en haar 7-jarige passagiere uit Weert licht gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de vrouw over de Maaseikerweg fietste. Achterop de fiets zat het meisje. Een personenauto, die uit tegenovergestelde richting kwam, wilde links af slaan en zag daarbij vermoedelijk de twee over het hoofd. Bij de botsing die daarop volgde belandde de vrouw op de motorkap van de auto. De bestuurder daarvan bekommerde zich echter alleen om zijn auto. Hij stapte uit om te controleren of hij schade had en is daarna doorgereden zonder zich te bemoeien met de slachtoffers.

Verkeershandhavingsteam schrijft 300 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft bij verkeerscontroles in Roggel, Horn, Sint Odiliënberg, Posterholt en Montfort 300 bekeuringen uitgeschreven. Verder is één bromfiets in beslag genomen.

ROGGEL Op de Hoek en de Tramstraat zijn dinsdag 30 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de gordel (8) en te hard rijden (22).

HORN - Op de Rijksweg is dinsdagmiddag de bromfiets in beslag genomen van een 26-jarige bromfietser uit Baexem. Agenten zagen de man zonder helm rijden en controleerden hem. Bij de controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Nader onderzoek wees uit dat de man een uur daarvoor al was bekeurd voor dezelfde overtredingen. Vervolgens is de bromfiets in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verder zijn op de Rijksweg dinsdag 24 bekeuringen uitgeschreven. Deze bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de helm (15), te hard rijden (7) en overige overtredingen (2).

ECHT - Op de Houtstraat zijn woensdag 96 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2700 gecontroleerde voertuigen bedroeg 89 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

SINT ODILIËNBERG Op de Provincialeweg zijn woensdag 35 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (21), niet dragen van de gordel (8) en overige overtredingen (6).

POSTERHOLT Op de Provincialeweg zijn woensdagmiddag 20 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de gordel (14) en diverse andere overtredingen (6).

MONTFORT - Op de Waarderweg zijn woensdag 95 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1320 gecontroleerde voertuigen bedroeg 90 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

303 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft bij verkeerscontroles in Blerick, Maasbracht, Roggel, Well, Gennep en Weert 303 bekeuringen uitgeschreven.

BLERICK - Op de Pastoor Stassenstraat zijn dinsdagmiddag 31 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 591 gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

MAASBRACHT - Op de Stevensweerterweg zijn dinsdagmiddag 48 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 175 gecontroleerde voertuigen bedroeg 92 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

Op de Kempweg zijn dinsdagmiddag 35 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 400 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

ROGGEL - Op de Nijken zijn dinsdagmorgen 80 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1860 gecontroleerde voertuigen bedroeg 106 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

WELL Op de Kasteellaan en de Papenbeek zijn woensdagmorgen veertien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. De controle was speciaal gericht op het dragen van de gordel door ouders en schoolgaande jeugd.

GENNEP - Op de Willem Boyeweg zijn woensdagmorgen negen bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 92 gecontroleerde voertuigen bedroeg 67 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

Op de Nijmeegseweg zijn woensdagmorgen 41 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 208 gecontroleerde voertuigen bedroeg 92 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

WEERT - Op de Ringbaan Noord zijn dinsdagmorgen 45 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 445 gecontroleerde voertuigen is niet bekend.