Gemeente Helmond


Helmond wint 1e prijs MKB Gemeenteprijs 2002

4 december 2002

Wethouder T. Houthooft-Stockx heeft namens de gemeente Helmond vandaag de 1e prijs in ontvangst mogen nemen van de MKB (Midden en Klein Bedrijf)-gemeenteprijs. De feestelijke uitreiking vond plaats in het Noord-Brabants museum in s- Hertogenbosch.

De uitreiking wordt georganiseerd door het MKB-Noord-Brabant in samenwerking met de Kamer van Koophandels in deze provincie. De prijzen zijn uitgereikt aan de vijf meest bedrijfsvriendelijke gemeenten van Noord-Brabant.

Twee jaren geleden behaalde Helmond nog een 12e plaats van alle gemeenten in Noord-Brabant. Helmond is de laatste twee jaar dus aanzienlijk bedrijfsvriendelijker geworden.

De gemeenten zijn onderzocht op een groot aantal aspecten wat bedrijfsvriendelijkheid betreft. Het gaat de communicatie en contacten met de bedrijven, de lokale lasten voor het bedrijfsleven, het startersbeleid, de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden bij bedrijfslocaties, het acquisitiebeleid, de aantrekkelijkheid van het stadscentrum. Naast schriftelijke enquêtes zijn er uitgebreide interviews gehouden met ondernemersverenigingen ter plaatse.
---