Gemeente Tytsjerksteradiel


Advertenties voor Actief week 48
Wijziging openingstijden zwembad De Wetterstins
Op woensdag 5 december 2002 is zwembad De Wetterstins in Burgum vanaf 17.00 uur gesloten in verband met Sinterklaas.
actief zwembad gesloten 5 dec week 48 2002.kk
week48/nr48-01



Iepenbiere riedsgearkomste
Op tongersdei 28 novimber 2002 wurdt yn it gemeentehûs, Raadhuisweg 7 yn Burgum in iepenbiere riedsgearkomste hâlden. De riedsgearkomste `nije styl' bestiet út twa parten: in ynformearjend en in beslútfoarmjend part. De gearkomste begjint om sân oere mei it frage- healoerke foar riedsleden. It ynformearjend part begjint healwei achten. Foarôfgeand oan it ynformearjend part is der foar it publyk gelegenheid om yn te sprekken oer punten dy `t op de byhearrende wurklist steane. Foar it begjin fan it beslútfoarmjende part bestiet der foar it publyk ek gelegenheid ta ynspraak oer punten dy `t op dy wurklist steane. It is net alhiel wis hoe let it beslútfoarmjend part fan de gearkomste begjint. Dat hinget ôf fan it slutingstydstip fan it stuit dat it ynformearjend part ôfsletten wurdt.
Wy noegje jo fan herte út om de gearkomste by te wenjen. Jo kinne it gemeentehûs ynkomme fia de saneamde trou-yngong. Op de wurklist stiet û.o.:

- Frage-healoerke foar riedsleden (fan 19.00 oant 19.30 oere) Ynformearjend part (fan 19.30 oere ôf)

- It finansjeel beliedsynstrumintarium moat op `e kop Beslútfoarmend part

- Meidielings en ynkommen stikken
Utstellen fan boargemaster en wethâlders oangeande: A-stikken

- Meidielings en ynkommen stikken

- Mienskiplike regelingen en bestjoeren

- Ynrjochting riedseal

- Evaluaasje grienbeleid

- Beliedsplan 2003 Sosjale Saken
B-stik

- Fusearring Regionale Yndikaasjeorganen yn Fryslân
- Begruttingswizigings

- Foardracht leden ûndersykskeamer
Voor informatie over bovenstaande vergaderingen kunt u contact opnemen met Didi Boskma- van der Meer, gemeentevoorlichter, tel. (0511) 460 516. actief ried 28 november 2002.kk
week48/nr48-02



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Partiële herziening bestemmingsplan:
"Bebouwingsconcentraties buitengebied Noardburgum)". Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 12 november 2002 het op 15 augustus 2002 door de gemeenteraad vastgestelde partiële herziening van het bestemmingsplan "bebouwingsconcentraties buitengebied (Noardburgum)" hebben onthouden van goedkeuring. Gedeputeerde Staten hebben goed- keuring onthouden aan: de gehele partiële herziening. Het bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van 28 november 2002 gedurende zes weken voor een ieder op het gemeentehuis (balie Bouwen en Wonen) te Burgum ter inzage.
Gedurende bovenvermelde termijn kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Bij de Voorzitter van dezelfde Afdeling kan tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van Gedeputeerde Staten niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist. Voorzover het besluit strekt tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen, die tijdig hun bedenkingen omtrent het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun bedenkingen ten aanzien van het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten kenbaar te maken. Voorzover het besluit strekt tot onthouding van goedkeuring kan het beroep worden ingesteld door een ieder.
Advertenties/afgekeurd part herz bbconc Noardburgum.fbv week48/nr48-03



Aanvragen vrijstellingen:
De burgemeester van Tytsjerksteradiel maakt bekend dat het college van burgemeester en wethouders voornemens is:
A. Vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe te passen voor:
814 W.A. Scheffer voor nieuwbouw van een veldschuur op perceel Monnikenweg 3 te Burgum.

De plannen liggen met ingang van 27 november tot 11 december 2002 bij de balie Bouwen en Wonen ter inzage.
B. Vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 van de WRO toe te passen voor:
- W. de Jong voor het vestigen van Sanitair & tegelspecialist De Jong op het perceel Rinia van Nautaweg 3 te Gytsjerk (in een deel van de voormalig zuivelfabriek) Het plan ligt met ingang van 28 november 2002 gedurende 4 weken bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage.
Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijke bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen (Postbus 3, 9250 AA Burgum)
Advertentie/vrijst art 19 lid 3 sanitair en tegelspec gytsjerk.fbv week48/nr48-04



Programmaraad Friesland
Er is een voorlopig advies zenderpakket per 1 april 2003 voor de gemeenten Achtkarspelen, Boarnsterhim, Ferwerderadiel, Heerenveen, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Smallingerland en Tytsjerksteradiel.
De Programmaraad adviseert het zenderpakket uit te breiden met: Wereldomroep, BBC1, BBC2, CNN-Radio, Yam-Radio en Radio Contact Nederland. U kunt reageren op dit voorstel tot 15 december 2002. Daarna wordt het definitieve advies opgesteld en aan UPC doorgegeven. Reacties naar: Programmaraad Friesland, Tormentil 16A, 8445 RE Heerenveen.
actief/actief programmaraad friesland week 47 2002.kk week48/nr48-05



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Inspraak voorontwerp van de partiële herziening i.c. bestemmingsplan "Buitengebied 1997" (Gaestmabuorren 4 te Burgum)
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend, dat zij op grond van de Algemene inspraakverordening inspraak verlenen op het voorontwerp van de partiële herziening i.c. bestemmingsplan "Buitengebied 1997" (Gaestmabuorren 4 te Burgum) betreft de bouw van een manege en de vestiging van een agrarisch aanverwant bedrijf op het perceel Gaestmabuorren 4 te Burgum. Het college is voornemens de gemeenteraad voor te stellen voor dit verzoek een procedure partiële herziening van het bestemmingsplan te starten. Het verzoek alsmede het voorontwerp partiële herziening van het bestemmingsplan liggen vanaf 28 november tot en met 31 december 2002 ter inzage op het gemeentehuis te Burgum (balie bouwen en wonen). Gedurende deze termijn kunnen schriftelijke inspraakreacties worden ingediend. De inspraakreacties moeten worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Tytsjerksteradiel, Postbus 3, 9250 AA Burgum.
Burgum, 27 november 2002
Burgemeester en wethouders voornoemd,
G.J. Polderman (burgemeester)
drs. H. Schukking (secretaris)
insppartherzGeastmagbuorren4Burgum.fb
week48/nr48-06



Verleende vergunningen/toestemmingen/vrijstellingen Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat zij: A. Bouwvergunning/toestemming hebben verleend aan: Hurdegaryp
1285 W. Oostenveld-Genee voor aanbouw van een garage met kantoor op De Bolle 134;
Tytsjerk
722 R. Kooi voor nieuwbouw van een bedrijfswoning op het perceel Lytse Geast 17A; Wyns
1062 W.R. Theil voor het vergroten van de woning op perceel Bartlehiem 43;

B. Vrijstelling op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
905 Bouwbedrijf S. Swart voor nieuwbouw van een garage op Prinses Margriet- straat 1 te Burgum (t.b.v. Berchhiem);

C. Vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
666 A. Wiersma voor nieuwbouw van een woning met garage op perceel De Geasten 26 te Jistrum;
1333 Dorenbos voor nieuwbouw van een woning op perceel Buorren 26 te Tytsjerk; 1160 H. Veenstra voor het vergroten van de woning op nr. 2A te Wyns;

D. Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Bouwvergunning hebben verleend:
2371 A. Visscher voor het vergroten van de woning op perceel Lytse Geast 39 te Tytsjerk;

E. Kapvergunning hebben verleend aan:
1277 C.H.I. Mazel voor het snoeien van een treurwilg op het perceel Van Sminia- weg 113 te Aldtsjerk;
1275 Stichting Talant voor het kappen en uitdunnen van de boomsingels op het perceel Noordermeer 7 te Burgum; 1276 St. Hospitium "De Blijenhof" voor het kappen van een eik en een populier op het perceel Prinses Margrietstraat 63 te Burgum; 1266 S. Elgersma voor het kappen van een boom op het perceel Gaelekamp 65 te Hurdegaryp;
1278 M. van der Land voor het snoeien van 2 kastanjebomen op perceel Rijksstraat- weg 169 te Hurdegaryp;
1257 B.G. Oudejans voor de kap van 2 bomen op het perceel Douwelaan 8 te Oen- tsjerk;
F. Uitritvergunning
1222 F.G. de Boer voor het aanleggen van een uitrit op perceel Skipfeart 24 te Burgum;
De plannen liggen bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Binnen 6 weken na de datum van deze publicatie kunnen belanghebbenden bij burgemeester en wethouders op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning, toestemming en vrijstelling (Postbus 3, 9250 AA Burgum). verleende vergunningenweek47.balievg1
week48/nr48-07



GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL
Vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 WRO
Politiebureau Burgum, wijziging ontsluiting parkeerkelder c.a. Conform het bepaalde in artikel 19a, lid 4 van de WRO en Afdeling 3.4 van de Awb maakt het college van Burgemeester en wethouders bekend dat de aanvraag van Politie Friesland te Leeuwarden voor de gewijzigde ontsluiting van de parkeerkelder c.a. van het te bouwen politiebureau aan de Prins Bernhardstraat te Burgum met ingang van 28 november 2002 voor vier weken bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis te Burgum ter inzage ligt. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag en het voornemen om hiervoor vrijstelling te verlenen kenbaar maken. vrijstelling art 19 politiebureau parkeerkelder.jp wk48\nr48-08



Verleende evenementenvergunning
De burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van Tytsjerk- steradiel maken bekend dat zij in de periode van 19 november t/m 25 november 2002 een evenementenvergunning hebben verleend voor het houden van:
- een kerstmarkt met live-muziek op dorpsplein 't Breed te Eastermar van 17.00 tot 21.00 uur op 13 december 2002.

- een nieuwjaarsduik in het water aan de Sanjes, achter het postkantoor, Buorren 38 te Tytsjerk van 12.00 tot 12.30 uur op 1 januari 2003. Binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, kunnen belang- hebbenden bij de burgemeester, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijke bezwaren indienen tegen het verlenen van de vergunning (Postbus 3, 9250 AA Burgum). nov 02-4 verleend.gvdl
week48/nr48-09



Aanvraag Drank- en Horecavergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat er op 19 november 2002 een aanvraag om een Drank- en Horecavergunning is binnengekomen voor het uitoefenen van:
- een horecabedrijf aan de Rijksstraatweg 17 te Ryptsjerk (Hotel Café Restaurant E10 Zwartewegsend BV).
Bovengenoemde aanvraag ligt vanaf donderdag 28 november 2002 gedurende 14 dagen ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Algemene en Burgerzaken. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het verzoek hun zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 3, 9250 AA Burgum). Publicatie actief nov 3-02.gvdl
week48/nr48-10



Telefonische enquête in opdracht van gemeente
Van maandag 25 november tot en met vrijdag 6 december wordt er in opdracht van de gemeente Tytsjerksteradiel een telefonische enquête uitgevoerd onder inwoners van onze gemeente.
Doel van deze enquête is het meten van de dienstverlening die de gemeente biedt. actief telefonische enquete week 48 en 49 2002.kk week48/nr48-11
week49/nr49-01



Ingekomen aanvragen vergunningen/toestemmingen
Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken bekend dat in de afgelopen week zijn ingekomen de aanvragen:
bouwaanvraag
Burgum
1296 G. Veenstra voor het vergroten van de woning met een dakkapel op het perceel Elingsloane 16;
1293 B. Dillema voor het vergroten van de woning door een uitbouw van de keuken op het perceel Groustins 9;
1291 L. Miedema voor nieuwbouw van de garage/berging op het perceel Westersingel 42; Eastermar
455 C. Brouwer voor nieuw (her) bouw van de woning op het perceel Wâltsje 1; 1280 A. Land voor de nieuwbouw van een woning op het perceel It Heechsân ten noorden van nummer 3;
Garyp
1297 Fam. Algra voor het vergroten van de woning met een serre op het perceel Ds. Minnemawei 20;
585 J. Leegstra voor nieuwbouw van de woning + het vergroten van de garage op het perceel De Tuije 14;
1279 J.D. de Boer voor de bouw van een overkapping op het perceel Ljippenstâl 60; Gytsjerk
735 Architectenbureau De Jong voor de verbouw van de woning op het perceel Gytsjerk- sterhoeke 47;
Hurdegaryp
1285 W. Oostenveld-Genee voor de aanbouw van garage met kantoor op het perceel De Bolle 134;
1282 H. Schraa voor het verplaatsen van de berging voor het bouwen van een kas op het perceel Reidlânswei 61;
Tytsjerk
204 K. Joustra voor het vergroten van de woning + aanbouw garage op het perceel Zomerweg 8A;
kapvergunning
Aldtsjerk
1277 C.H.I. Mazel voor het snoeien van een treurwilg op het perceel Van Sminiaweg 113; Burgum
1303 A. Brouwer voor kappen en snoeien op het perceel Tussendijken 22; 1276 Stichting Hospitium "De Blijenhof" voor het kappen van een eik en een populier op het perceel Pr. Margrietstraat 63;
1275 Stichting Talant voor het kappen en uitdunnen van de boomsingels op het perceel Noordermeer 7;
Eastermar
1302 H. van der Bij voor het kappen en snoeien van berken op het perceel Seadwei 14; Hurdegaryp
1278 M. van der Land voor het snoeien van 2 kastanjebomen op het perceel Rijksstraatweg 169;
Mûnein
1295 K. van der Kooi voor het kappen van een berk op het perceel Kaetsjemuoiwei 8; Sumar
1304 G. de Haan voor het kappen van de singel op het perceel Greate Buorren 11; 1283 S. Jelsma voor onderhoud singel op het perceel Mienskerwei 2 Tytsjerk
1290 H. de Boer voor het kappen van een berk op het perceel Reidfjild 85;




---

uitritvergunning
Tytsjerk
204 K. Joustra voor het aanleggen van een uitrit op het perceel Zomerweg 8A; gebruiksvergunning
1301 H. Steensma voor het houden van een café/kegelbaan op het perceel Burg. Bothenius Lohmanlaan 40b 1.
Op grond van artikel 57 van de Woningwet wordt een openbaar bouwregister bijgehouden waarin nadere gegevens over de aanvragen zijn opgenomen. Dit bouwregister ligt bij de balie bouwen en wonen van het gemeentehuis ter inzage. Bezwaren kunnen in dit stadium niet worden ingediend. Publicatie heeft slechts ten doel de gelegenheid te bieden de procedure te volgen.
actief ingekomen aanvragen week48.balievg1
week48/nr48-12