Gemeente Deventer

Verkeersmaatregelen op 5 december

Na een muzikaal onthaal neemt Sinterklaas plaats op zijn trouwe paard, en gevolgd door zijn knechten begint hij aan de optocht door de binnenstad. Om de optocht in goede banen te leiden zijn diverse verkeersmaatregelen getroffen. De gemeente verzoekt winkeliers en bewoners aan de route Sinterklaas en zijn gevolg ruim baan te geven. Geparkeerde auto's en ladende of lossende vrachtauto's zijn op dat moment een obstakel. De Sint vraagt aan iedereen medewerking voor het welslagen van dit kinderfeest.

De stoet wordt aan de Parkweg opgesteld voor de route door de binnenstad. Vooral aan bewoners van de Parkweg vraagt Sint extra medewerking hun auto tijdelijk elders te parkeren, zodat het muziekkorps en het gezelschap zich in formatie kunnen opstellen. Sinterklaas maakt de bewoners van de Noordenbergsingel en Boedekerstraat erop attent dat deze straten van 8 tot 11.30 uur worden afgesloten. Het is niet mogelijk in de tussenliggende tijd met een auto deze straten te bereiken of te verlaten.

De volgende wegen zijn op donderdag 5 december vanaf 8 uur voor het verkeer gesloten:

Welle, Kapjeswelle (gedeelte tussen Van Twickelostraat en spoorbrug), Parkweg, Noordenbergsingel, Boedekerstraat en Binnensingel.

Tijdens de optocht door de binnenstad zijn ook de volgende wegen gedurende het voorbijtrekken van de stoet voor verkeer gesloten: T.G. Gibsonstraat, Nieuwstraat, Engestraat, Broederenstraat, Lange Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Brink, Korte Bisschopstraat, Walstraat (gedeelte tussen Keizersstraat en Golstraat), Golstraat, Keizerstraat en Brinkpoortstraat.

Stadsbusdienst

Tijdens de optocht door de Keizerstraat, tussen 10.40 en 11.20 uur wordt de lijndienst die regulier over de Pikeursbaan loopt, verlegd naar de Verzetslaan.

Hoog water

Het is mogelijk dat de organisatie, in verband met het waterpeil van de IJssel, de afmeerplek van de boot en/of een deel van de route moet wijzigen. Bovendien kunnen aangepaste verkeersmaatregelen nodig zijn. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u hierover meer informatie vinden op deze site van de gemeente:
www.deventer.nl

Informatie

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met R. Hartgers van de sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 0570-693970.