Gemeente Breda

Persberichten

28-11-2002

Breda krijgt nieuwe glasbollen

De gemeente gaat vanaf donderdag 5 december alle bestaande glasbollen in Breda vervangen door gloednieuwe exemplaren. In totaal worden er 100 nieuwe solocontainers en 173 triglo-containers geplaatst. Deze nieuwe containers komen op dezelfde plaatsen als de huidige bollen te staan. Rond half januari 2003 zijn alle oude exemplaren vervangen.

De nieuwe containers die Afvalservice gaat plaatsen zijn duidelijk herkenbaar aan het Afvalservice-logo met de mier. Zij zijn eigendom van de gemeente en de firma van Gansewinkel maakt ze leeg. In de huidige situatie staan oude en nieuwere modellen door elkaar. Voor het einde van het jaar staan in de hele stad dezelfde soort glasbollen. De nieuwe exemplaren hebben een veel mooiere uitstraling dan de bestaande. Er zijn solocontainers in de kleuren wit, groen en bruin voor respectievelijk wit, groen of bruin glas. In de nieuwe donkergroene triglo-containers kunnen de inwoners van Breda zowel groen, bruin als wit glas gescheiden deponeren.

Bij nieuwbouw- en herinrichtingprojecten maakt de gemeente soms de keuze voor ondergrondse glascontainers. Dit heeft onder meer te maken met de verwachte hoeveelheid glas die wordt aangeboden (ondergrondse containers hebben een veel grotere inhoud dan glasbollen).

Gemeentes die deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling Milieu en Afval Regio Breda gaan de komende tijd ook al hun glasbollen vervangen.

Breda, 28 november 2002