Technische Universiteit Eindhoven

29 november 2002

PERSBERICHT

Eerste promoties op gezamenlijk projecten NUS en TU Eindhoven Twee dubbelpromoties aan TU/e en National University of Singapore (NUS)

Ir. Yuan Lu en ir. Jianjiang Wang verdedigen donderdag 5 december hun proefschriften aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en ontvangen dan ieder een gezamenlijke bul behorende bij de graad van doctor. Zij promoveren tegelijk aan de TU/e en aan de National University of Singapore (NUS) tot doctor in de technische wetenschappen. Twee dubbelpromoties op dezelfde dag. Het zijn de eerste promoties die in het kader van de samenwerking tussen genoemde universiteiten tot stand zijn gekomen. Twee jaar geleden zijn de NUS en de TU/e overeengekomen dat gelijktijdig aan beide instellingen gepromoveerd kan worden op basis van onderzoek in gezamenlijke researchprojecten.

Ir. Yuan Lu (Sichuan, China) verdedigt haar proefschrift "Analysis Reliability Problems in Concurrent Fast Product Development Processes" donderdag 5 december om 11.00 uur aan de TU/e. Promotoren zijn prof.dr.ir. A.C. Bombacher, hoogleraar management van ontwerp- en productietechnologie bij de faculteit Technologie Management van de TU/e en prof.dr. D. Chan, hoogleraar elektrotechniek van de NUS. De 30-jarige Y. Lu studeerde in 1995 als wiskundig ingenieur af aan Xian JiaoTong University in China. Begin 1996 startte zij een tweede ingenieursstudie, nl. Industrial and Systems Engineering aan de NUS. Vanaf 1998 werkt zij bij de NUS aan projecten op het gebied van productontwikkeling in het algemeen en aan kwaliteit en betrouwbaarheid daarvan in het bijzonder. Vanaf juni 2000 verricht zij onderzoek op dit gebied bij de groep Product- en proceskwaliteit van de faculteit Technologie Management aan de TU/e.

Ir. Jianjiang Wang (Korla, China) verdedigt zijn proefschrift Timing Recovery Techniques for Digital Recording Systems donderdag 5 december om 14.00 uur aan de TU/e. Promotoren zijn prof.dr.ir. J.W.M. Bergmans, hoogleraar signaalverwerkingssystemen bij de faculteit Elektrotechniek van de TU/e en prof.dr. D. Chan van de NUS.
De 37-jarige J.J. Wang studeerde in 1993 als elektrotechnisch ingenieur af aan de Tsinghua University in Beijing, China. Hij werkte bij in zijn vaderland bij het Industrial Applied Television Institute (1988-1990) als onderzoeker bij de Tsinghua University (1993-1995). Vanaf 1995 tot 2001 verrichtte hij onderzoek bij het Data Storage Institute in Singapore. Sinds 1996 is hij verbonden aan het NUS en vanaf december 2000 werkt hij in het kader van het uitwisselingsprogramma bij de faculteit Elektrotechniek van de TU/e. Vorig jaar werd de samenwerking met de NUS uitgebreid met de start van een gezamenlijk instituut voor onderzoek en onderwijs op het gebied van technologisch ontwerpen. Dit Design Technology Institute (DTI) verzorgt in nauwe samenwerking met de moderne ontwerpindustrie in Singapore tweejarige postacademische opleidingen tot technologisch ontwerper (Master of Technological Design). Daarnaast voert het onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit voor diezelfde industrie. De ministeries van Onderwijs en Economische Zaken van Singapore hebben het instituut voor vijf jaren een subsidie verleend van 14 miljoen.