Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-12-2002

Televisie
TROS TRIVIANT
Uitzending donderdag 5 december
Nederland 1 - 21.05 uur


Nieuw jasje, nieuw gezicht en nieuwe zender
voor tros triviant

Vanaf donderdag 5 december wordt een keur aan bekende Nederlanders aan de tand gevoeld over hun algemene ontwikkeling in een gloednieuwe, twintigdelige serie TROS TRIVIANT. In een nieuw decor neemt presentatrice Mireille Bekooij de fakkel over van Tineke Verburg en wordt het programma wekelijks uitgezonden op Nederland 1.

Nieuw dit seizoen zijn de animaties van Han Hoogerbrugge. Ook zijn er verrassende optredens in de studio ter illustratie van de Triviantvragen. Als vanouds worden alle overige vragen voorafgegaan door uniek beeldmateriaal uit heden en verleden.

In deze veertiende reeks spelen de meest uiteenlopende gasten op het scherpst van de snede. Zo willen de dames uit de politieserie Spangen, Linda de Mol en Monique van de Ven, absoluut niet onder doen voor hun mannelijke collega's Mike Libanon en Ruben Lürsen. En ook de hoofredacteuren van mannenbladen Playboy en Penthouse vechten de eeuwige strijd der seksen uit met de hoofdredacteuren van de damesbladen Libelle en Margriet. Striptekenaars Jean-Marc van der Tol en Bastiaan Geleijnse, bekend van Fokke & Sukke, nemen het op tegen Gerrit de Jager (familie Doorzon) en Toon van Driel (Stamgasten). Wie van de racende broers Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen en Tim en Tom Corenel de Grand Prix van Triviant wint, zien we in de uitzending van 20 februari.

Op sinterklaasavond is het de beurt aan a capella zangers Paul Klooté en Hans Cassa van 'Montezuma's Revenge'. Zij nemen het op tegen collega muzikanten Erik Visser en Marion van Iwaarden van 'Flairck'.