Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-12-2002

Televisie
UNA VOCE PARTICOLARE
Uitzending vanaf donderdag 5 december 2002
Nederland 2 - 21.55 uur

Prinses christina te gast in una voce particolare

UNA VOCE PARTICOLARE is een van de meest unieke muziekprogramma's op de Nederlandse televisie. Elke uitzending krijgen vijf amateurzangers en
-zangeressen uit de sfeer van opera, operette en musical de kans hun talent te etaleren. De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Marjolijn Touw, Wilma Driessen en Ruud van der Meer (voorzitter). De begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen.
Vanaf donderdag 5 december worden zes nieuwe afleveringen uitgezonden. In elke aflevering treedt een bekende artiest op samen met Ernst Daniël Smid. Dit jaar zijn dat: Petra Berger, Astrid Seriese, Lee Towers, Ronald Douglas, Josee Koning en in de Sinterklaas-uitzending is H.K.H. prinses Christina te gast.

De Vereniging Natuurmonumenten is net als vorig jaar 'partner' in de reeks. In iedere uitzending vraagt Ernst Daniël Smid aandacht voor de bijzondere gebieden in ons land die Natuurmonumenten voor de toekomst wil veiligstellen.

UNA VOCE PARTICOLARE wordt op 26 januari 2003 afgerond met de finale-uitzending UNA VOCE NATURALE. De jury wordt voor dit belangrijke moment aangevuld met Roland Kieft en Pia Douwes. Carel Kraayenhof treedt op en tijdens deze uitzending zingt Ernst Daniël een duet met Simone Kleinsma.

De belangstelling en waardering van de kijkers voor dit programma is enorm groot. De vierde serie uitzendingen van UNA VOCE PARTICOLARE wist in de winter van 2001/2002 gemiddeld zo'n 950.000 kijkers te trekken, met een gemiddelde waardering van 7,9. Uitschieter was de uitzending van 6 januari 2002 waar ruim 1,1 miljoen mensen naar keken met een extreem hoge waardering van 8.0.