Dienstenbond CNV

Overleg met CoopCodis over Freshhouse
02-12-2002

Naar aanleiding van de melding van CoopCodis over de voorgenomen overname van Freshhouse BV, Freshway BV en De Verslijn BV heeft de CNV Dienstenbond verzocht om een onderhoud met de leiding van CoopCodis. In dit onderhoud moet duidelijkheid worden verschaft met betrekking tot de gevolgen van de overname voor de arbeidsvoorwaarden van alle werknemers.

Op 5 december a.s. heeft de CNV Dienstenbond een afspraak met de heer Van de Poll van CoopCodis. In de berichtgeving aan de bond heeft het bedrijf weliswaar laten weten dat de overname geen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid, maar het is belangrijk om helder te krijgen wat de plannen van de onderneming zijn en of de werkgelegenheid ook op de middellange termijn is gegarandeerd.

Daarnaast zal het zo zijn dat nu naast de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf (voor Coöp) en de CAO voor de Groothandel in Levensmiddelen (voor Codis) er nog een derde CAO zal gaan gelden binnen het concern, omdat Freshhouse valt onder de bepalingen voor de CAO voor de Groothandel in Aardappelen, Groenten en Fruit. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de onderneming een dergelijke situatie lang wil laten voortduren en wij zullen dus ook informeren naar de plannen met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Ook willen wij meer weten over de medezeggenschap bij Freshhouse. Is er nu een Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging bij Freshhouse? Hoe wordt de medezeggenschap geïntegreerd bij CoopCodis?

Kortom, vragen genoeg. Wij zullen u in ieder geval na 5 december a.s. informeren over de uitkomsten van het gesprek. Heeft u vragen of opmerkingen die voor het overleg van belang zijn, neemt u dan contact met ons op:
CNV Dienstenbond
Postbus 1293
7301 BM APELDOORN
tel. 055-577 26 40
fax 055-522 03 85
email: a.bulsink@cnvdibo.nl

Wilt ook persoonlijk geïnformeerd worden of meepraten? Dat kan. Via het menu ('lid worden') kunt u zich direct aanmelden.