Provincie Utrecht

Persbericht

Ook Goedheiligman draagt EHS warm hart toe

Sinterklaas onthult provinciaal informatiebord over natuurontwikkeling

3-12-2002
Op 5 december zal Sint-Nicolaas namens de provincie Utrecht de ingebruikname inluiden van een informatiebord over natuurontwikkeling in de polder Willeskop. In opdracht van de provincie is in de polder Willeskop, behorend bij de gemeenten Oudewater en Montfoort, 70 ha natuurontwikkeling in uitvoering genomen als onderdeel van de EHS. De provincie wil voorbijgangers met het paneel informeren over het hoe en waarom van de werkzaamheden. De bijeenkomst start om 14 uur aan de Damweg, ter hoogte van de recreatieplaats in Oudewater. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het gebied in Willeskop ligt tussen de Bloklandse dijk en de Noordzijdse kade en bestrijkt een areaal van 150 ha dat in het kader van de EHS is begrensd als natuurontwikkelings-en reservaatgebied. Het terrein vormt een onderdeel van het ruilverkavelingsplan Lopikerwaard. De provincie is voor dit planonderdeel sinds 1999 opdrachtgever. Drie jaar geleden heeft de provincie de financiële verplichting voor dit onderdeel van de landinrichtingscommissie overgenomen, aangezien de inrichting van het gebied dreigde te vervallen door bezuinigingen van het rijk en het IPO.

De ontwikkeling van het gebied vindt plaats in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Staatsbosbeheer. Het natuurgebied zal bestaan uit open water, rietmoeras, moerasbos en vochtige graslanden en zal gedeeltelijk toegankelijk zijn voor recreanten. Staatsbosbeheer zal het gebied gaan beheren. Adviesbureau Arcadis heeft het bestek voorbereid en houdt toezicht op de uitvoering. DLG begeleidt het werk voor de landinrichtingscommissie en de provincie. De werkzaamheden zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen en doorlopen tot eind 2004.

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 030 258 3325 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl