Gemeente Almelo

Ondertekening convenant Wijkontwikkelingsplan Ossenkoppelerhoek

Op donderdagmiddag 5 december a.s. wordt om 12.30 uur in het café Rembrandt aan de Rembrandtlaan het convenant Wijkontwikkelingsplan Ossenkoppelerhoek ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant geven de betrokken organisaties aan dat zij gezamenlijk willen investeren en werken aan projecten om de kwaliteit van het wonen, werken en leven in de Ossenkoppelerhoek te verhogen.

In de periode van augustus 2000 tot februari 2002 is er door de betrokken organisaties, door wijkbewoners en de gemeente Almelo gewerkt aan de totstandkoming van dit Wijkontwikkelingsplan. Het Wijkontwikkelingsplan is onderverdeeld in zes themas Veiligheid en leefbaarheid, Voorzieningen, Onderwijs en Jeugd, Wijkeconomie, Bouwen en wonen en Sociale samenhang. Per thema hebben zes werkgroepen de sterke en zwakke punten beschreven en een toekomstvisie opgesteld. Deze toekomstvisies per thema zijn vertaald naar concrete doelstellingen voor de wijk.

Dit heeft geresulteerd in een plan waarin het toekomstbeeld voor de komende tien jaar voor de wijk Ossenkoppelerhoek staat beschreven. Het plan geeft richting aan de investeringen, het beleid en de activiteiten van de gemeente, de woningstichting, andere professionele organisaties en ook wijkbewoners en hun organisaties. Dit ontwikkelingsplan is eveneens gemaakt in de geest van het Grotestedenbeleid. Uitgangspunt hierbij is dat de stad en haar wijken zowel in sociaal en economisch opzicht als in fysiek-ruimtelijk opzicht worden ontwikkeld.

De volgende partijen zijn door de gemeente Almelo uitgenodigd om het convenant te onderteken:


- Almelose Woningstichting Beter Wonen


- Woningstichting St. Joseph Almelo


- Welzijnsorganisatie Stichting Netwerk


- Politie Almelo Zuid-West


- Bestuur van het Openbaar Primair Onderwijs Almelo

- Stichting Katholiek Onderwijs St. Bernardus

- Stichting Welzijn Ouderen Almelo


- Wijkplatform


- Vereniging voor Prot. Chr. Onderwijs Noord-Twente