Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-12-2002
Persberichten donderdagmorgen 5 december

Ernest Zinsmeijer verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 06 22662875. Daarna verzorgt Ron Reinds de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 06 52528707.

Doorrijden na ongeval

Emmen Donderdagavond omstreeks 18.00 uur reed een 60-jarige man uit Emmen met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan op de Alerderbrink. De eigenaar van de geparkeerde auto rende achter de man aan en kon hem tot stoppen brengen. Daar gaf de bestuurder een valse naam op en reed weg. Op grond van het genoteerde kenteken kon de man later in zijn woning in de omgeving worden aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van net boven de 0,5 promille.

Verkeersongeval letsel

Emmen Donderdagmiddag reed een 68-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar auto over de Dennenlaan. Bij het oversteken van de kruising met de Boslaan zag zij een 78-jarige fietser uit Emmen over het hoofd en reed hem aan. De man werd met een hoofdwond en fracturen aan hand en schouder naar het SZE overgebracht.
Diefstal uit winkel

Borger Donderdagmiddag werd een 49-jarige man uit Gieten betrapt toen hij spullen uit een doe het zelf zaak aan de Hoofdstraat wegnam. Hij had voor en bedrag van 116 euro gereedschappen weggenomen. Hij kreeg een boete van 190 euro en van de winkeleigenaar een winkelverbod.

Emmen Donderdagmiddag werd een 47-jarige man aangehouden in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De in ons land illegaal verblijvende man uit Algerije had shampoo en tandpasta weggenomen. Omdat hij nog gevangenisstraf van 5 weken tegoed had is hij ingesloten.
Krattendief aangehouden

Emmen - Vannacht werd een 26-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. Hij was in het bezit van een krat met lege flessen. Hij gaf toe die gestolen te hebben. Elders in het centrum werd in een oude onbewoonde woning nog een voorraad kratten aangetroffen die hij in de afgelopen periode her en der bij winkels en horecabedrijven in het centrum gestolen had. Alle kratten zijn in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.