Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 december 2002
·

Auto te water Rijnsburg
Op woensdag 4 december omstreeks 10.25 uur raakte er een auto te water op de Kerkstraat. Ter plaatse bleek dat een 77-jarige bestuurder uit Rijnsburg tijdens het rijden onwel was geworden. Hierna was de bestuurder met zijn voertuig naast de weg gekomen en vervolgens via een metalen brugleuning het water ingereden. Twee omstanders, waaronder een politieman buiten diensttijd, zijn te water gegaan en hebben de bestuurder uit zijn voertuig bevrijd. De bestuurder is overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp. Tijdens de reddingsactie waren er veel omstanders aanwezig echter niemand schoot beide redders te hulp.

Aanrijding met gewonde Katwijk
Op woensdag 4 december rond 14.45 uur ontstond er op de kruising Lageweg met de Scheepmakerstraat een aanrijding waarbij twee auto's waren betrokken. Vermoedelijk verleende een 23-jarige Katwijker geen voorrang aan een 59-jarige Katwijker. De politie onderzoekt dit nog. Met onder andere gebroken ribben en een gekneusde long is de 59-jarige man overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding Oegstgeest
Een 25-jarige automobilist uit Warmond haalde op woensdag 4 december rond 14.50 uur op de Laan van Oud Poelgeest zijn voor hem rijdende broer in. Hij gebruikte daarvoor de busstrook. Waar hij niet op rekende dat juist op dat moment en op die plek een motorrijder van de politie een 54-jarige automobilist uit Hoogmade aan het bekeuren was voor een gepleegde verkeersovertreding. De 32-jarige motoragent wist nog juist op tijd weg te springen. De man uit Hoogmade werd echter nog wel geraakt door de auto van de Warmonder. Met een hoofdwond is hij overgebracht naar het LUMC. De materiele schade was verder groot. De politie stelt een nader onderzoek in. Het rijbewijs van de Warmonder vorderde de politie in.

Mannen vallen van ladder Leiden
Bij het verwijderen van een spandoek op woensdag 4 december rond 12.10 uur op de hoek van de Hogewoerd met de Korevaarstraat vielen twee Leidenaars van 21 en 18 jaar van ongeveer vier meter hoogte naar beneden. Beide mannen stonden op de ladder toen het derde deel van de ladder uit zijn bevestiging schoot. Met onbekend letsel zijn zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Straatroof Leiden
Een 36-jarige vrouw uit Leiden is op woensdag 4 december rond 14.00 uur op de Ketelmeerlaan het slachtoffer geworden van een straatroof. Daarbij werd haar mobiele telefoon gestolen door twee nog onbekende en op een scooter rijdende jongens. De vrouw had juist haar telefoon aangenomen toen de jongens langsreden en de telefoon uit haar hand rukten. De straatrovers reden weg in de richting van de Gooimeerlaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Leiden
Een 30-jarige Leidenaar is op woensdag 4 december rond 16.25 uur op de Rijnsburgerweg het slachtoffer geworden van een straatroof. De man stopte met zijn auto voor een op de weg staande plantenbak. Op het moment dat hij uitstapte om de bak weg te halen, verschenen twee gemaskerde mannen. Deze bedreigde de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Zij wilden geld zien. Het slachtoffer gaf hen daarop een geldbedrag. Nadat zij dit in hun bezit hadden renden ze weg in de richting van het station. De politie stelt een nader onderzoek in.

Frontale aanrijding met drie gewonden Alphen aan den Rijn
Een 46-jarige Alphense kwam op woensdag 4 december rond 22.55 uur op de Hoorn vermoedelijk met haar auto op de verkeerde weghelft terecht. Een frontale aanrijding volgde met een daar naderende taxi, bestuurd door een 21-jarige man uit Zwammerdam. De ravage was groot. De inzittende van de taxi, een 70-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, kwam bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde de vrouw. In kritieke toestand werd zij overgebracht naar het LUMC. De taxichauffeur en de 46-jarige Alphense zijn met ondermeer een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.

Poging inbraak tankstation Hazerswoude-Dorp
Op donderdag 5 december omstreeks 05.00 uur is gepoogd in te breken in een tankstation aan de Gemeneweg. De politie ging direct ter plaatse nadat het inbraakalarm was afgegaan. Men heeft geprobeerd een ruit van de toegangsdeur in te slaan maar dit mislukte. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Met auto over de kop Zevenhuizen
Een 18-jarige vrouw uit Moerkapelle is op woensdag 4 december rond 13.45 uur met haar auto op de Swanlaweg tot vier keer toe over de kop geslagen. De vrouw is ter observatie overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde nadat de vrouw met de rechterwielen van de auto in de berm terecht kwam. Vervolgens ging de auto tollen en sloeg over de kop.

Politie houdt drie verdachten van inbraak aan Bodegraven
De politie van Utrecht hield op woensdagavond 4 december drie inwoners van Utrecht aan. De drie, twee van 16 en één van 17 jaar, waren in een auto gevlucht nadat ze betrapt werden bij een poging om in te breken in een bedrijf aan de Tolnasingel. Medewerkers van een bewakingsbedrijf sloegen alarm nadat ze de drie overliepen. Een deur van het bedrijf was opengebroken. Onmiddelijk werd de vluchtauto gesignaleerd. Dit leverde uiteindelijk een snelle aanhouding op. De drie zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Zevenhuizen
In de late middag of vroege avond van woensdag 4 december werd er ingebroken in een woning aan de Kratonlaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is keukenapparatuur, zijn enkele spaarpotten en portemonnees gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jongen loopt brandwonden op Gouda
Een 9-jarige jongen uit Gouda liep op woensdag 4 december rond 15.15 uur in een speeltuintje nabij het Steinse Groen brandwonden op aan gezicht en handen. De jongen gooide een door hem gevonden verfspuitbus in een speelbuis gestookt vuurtje. De spuitbus ontplofte daarop. Twee kinderen van 8 en 9 jaar brachtten het slachtoffertje naar een naburig wijkgebouw waar de ambulance en de politie werd gewaarschuwd. Het kind is overgebracht naar een ziekenhuis.