Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 5-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Onderzoek na mishandeling
LELYSTAD Een 24-jarige vrouw uit Lelystad is gisteren in bescherming genomen door personeel van een tankstation na mishandeling door haar 20-jarige vriend uit Lelystad. De jongen kwam in eerste instantie de uitgaansgelegenheid binnen waar zij was en zei dat hij met haar wilde praten. Nadat zij met hem in de auto was gestapt, sloeg de jongen haar en wilde met haar naar Amsterdam rijden. Onderweg stopten ze bij het tankstation, waarbij het meisje het personeel inlichtte. Die belden vervolgens de politie. De vriend is nog voortvluchtig; de politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding snelle bromfietser
ALMERE Een surveillerende agent heeft woensdagmiddag op de Rachmaninovstraat een 17-jarige bromfietser aangehouden. Hij zag de jongen op de Pianoweg zonder helm stunts uithalen, waarbij hij met hoge snelheid over de weg reed. Daarna reed de 17-jarige over de busbaan richting Muziekwijk, waar hij in de Rachmaninovstraat een voortuin inreed. Bij het zien van de politie wilde hij wegrijden, waarbij hij een andere tuin inreed. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
MARKNESSE Op de Vollenhoverweg is woensdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Espel gewond geraakt na een botsing met een 60-jarige automobilist uit Marknesse. De automobilist reed zijn erf af en stopte voor het fietspad van de Vollenhoverweg. Bij het optrekken verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietser, die tegen de auto botste en vervolgens ten val kwam. Hij is met arm- en bekkenletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.

URK Een 18-jarige snorfietser uit Urk is woensdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een 38-jarige plaatsgenote in een auto. De aanrijding vond plaats op de kruising Pyramidewg /De Reede. Na de melding trof de politie nog wel de voertuigen aan, maar de bestuurders niet meer. Zij zijn inmiddels achterhaald en zullen nog een verklaring afleggen. De snorfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

SWIFTERBANT Bij een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietser uit Swifterbant en een 32-jarige automobilist uit Lelystad, is de bromfietser woensdagmiddag gewond geraakt. Beide bestuurders waren tegen elkaar gereden op de Industrieweg, maar konden niet duidelijk maken wat de oorzaak was van het ongeluk. De bromfietser is ter plaatse behandelend aan zijn verwondingen door GGD-ambulancepersoneel. Onderzocht wordt nog wat de rol van beide bestuurders bij het ongeluk is geweest.