Gemeente Tiel


Milieuvriendelijk tuinieren

Een rijk planten- en dierenleven in de eigen tuin. Dat is het resultaat van milieuvriendelijk tuinieren. De gemeente Tiel biedt begin volgend jaar hierover eenmalig een korte cursus aan. Er komen diverse onderwerpen aan bod, zoals planten met een grote aantrekkingskracht op dieren en het creëren van nestgelegenheid voor insecten en vogels. Ook is er aandacht voor bestrating en afval. Daarnaast krijgen cursisten tips bij het ontwerpen van hun eigen tuin. Docent tijdens deze cursus is Adri Damsteeg, werkzaam bij de afdeling groen van de gemeente Lingewaal en natuurgids van het IVN. Hij verzorgt deze cursus voor het tweede achtereenvolgende jaar ook in zijn eigen woonplaats.

Damsteeg is een man van de praktijk. Hij zal met de cursisten dan ook geregeld de deur uitlopen om buiten in het echt te laten zien waar hij binnen over vertelt.
De cursus 'milieuvriendelijk tuinieren' omvat vier avonden in de maanden februari, maart, april, en mei. Daarnaast worden er in overleg met de deelnemers een of twee excursies gehouden. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, dus tijdig aanmelden is aan te bevelen. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van 10,00.

Voor opgave of inlichtingen kan gebeld worden met N. Peters Sengers, contactambtenaar natuur- en milieueducatie bij de gemeente Tiel, telefoonnummer: (0344) 63 74 73 (maandag, dinsdag en woensdag). Mailen kan ook: npeters@tiel.nl.