Dienstenbond CNV

Periodiek overleg Securicor en Bonden
05-12-2002

Op maandag 2 december heeft sinds lange tijd weer periodiek overleg plaatsgevonden tussen uw werkgever, CNV Dienstenbond en andere bonden. We hebben gesproken over Securicor Custodial maar ook over de arbeidsvoorwaarden voor de Services medewerkers.

Custodial
Securicor heeft aangegeven de bewaking van de bolletjesslikkers in haar normale organisatie op te willen nemen. Een knelpunt is daarbij door Securicor aan de orde gesteld. In de afgelopen zomerperiode hebben we met Securicor de afspraak gemaakt dat iedereen die als detentietoezichthouder werkt ingeschaald wordt in functiegroep 3, en wel vanaf 9 september jl. Securicor wil hier graag onderuit omdat de nieuwe instromers niet flexibel genoeg zouden zijn. Bijvoorbeeld om diensten op objecten te draaien. Wel wil Securicor een persoonlijke toeslag toekennen. We hebben dit voorstel afgewezen. Securicor is het immers met ons eens dat het werk schaal 3 waard is, en dat moet je dan ook gewoon betalen en niet via een toeslag op een lagere schaal. Daarnaast vrezen we problemen met de loonadministratie, waar toch al het één en ander rammelde. Niet doen dus, en gewoon inschalen in 3. Het kan dus niet voorkomen dat er nu detentietoezichthouders werken die in 2 zijn ingeschaald. Als dit wel zo is: trek aan de bel!

Afgelopen maandag zijn we ook geïnformeerd over het lang verwachte opleidingsplan voor de medewerkers Custodial. Securicor was al eerder op de vingers getikt door de Arbeidsinspectie , dat er gaten in het opleidingsplan zitten. Ook nu is het Arbeidsinspectie die het nieuwe opleidingsplan zal beoordelen. Voor ons is belangrijk dat dit opleidingsplan bijdraagt aan de veiligheid van de collegas. We wachten het oordeel van Arbeidsinspectie af.

Services
Voor de Services-medewerkers kent Securicor de vreemde constructie dat er arbeidsvoor-waarden worden afgesproken zonder dat bonden erbij betrokken zijn. We hebben begrepen, dat hierover nog geen nieuwe afspraken zijn gemaakt met de OR. Het is en blijft een kwalijke zaak dat uw werkgever deze keuze maakt. Op belangrijke onderwerpen lopen de Services- medewerkers uit de pas met de beveiliging-collegas. Denk aan de salarisontwikkeling, maar ook het toekennen van periodieken. Het kan toch niet zo zijn, dat een (grote!) groep mede-werkers binnen hetzelfde bedrijf slechter af is. Met concurrenten zijn er overigens wel goede afspraken te maken voor services-collegas.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via tel. nr. 023-5651052 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Verspreiden van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel. (023) 5651052.