Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl

College B&W steunt initiatief voor aanleg skatebaan in Dalen

Het college van B&W van Coevorden stelt voor medewerking te verlenen aan de komst van een skatebaan in Dalen. Het initiatief is afkomstig van een groep jongeren in het dorp. De skatebaan is gepland in de wijk Molenakkers op de hoek Stellingmolen-Grondzeiler. Over de aanleg en locatie van de skatebaan is overleg gevoerd met Dorpsbelangen Dalen. De totale kosten bedragen ¤ 61.400,=. Het college is bereid een bedrag van ¤ 25.400,= bij te dragen. Een deel, ¤ 11.000,=, hopen de jongeren binnen te krijgen met zelfwerkzaamheid en sponsoracties. Voor de dekking van het resterende bedrag zal een beroep worden gedaan op externe fondsen.

In het najaar van 2001 heeft een groep jongeren in Dalen het initiatief genomen voor de komst van een skatebaan in hun dorp. Met een actie zijn ruim 400 handtekeningen verzameld. Het verzoek en de handtekeningen zijn vervolgens overhandigd aan Plaatselijk Belang Dalen. Plaatselijk Belang heeft voor de verdere uitwerking van het plan een werkgroep ingesteld. De werkgroep bestond naast een aantal jongeren uit ouders en leden van Plaatselijk Belang. Een jongerenwerker van de Stichting Welzijn 2000 heeft het project en de voortgang begeleid.

Het college heeft bij besluit het initiatief te ondersteunen, rekening gehouden met de bereidheid onder de jongeren om met acties en zelfredzaamheid geld voor de baan bij elkaar te krijgen. Ook zijn er voor deze doelgroep weinig tot geen voorzieningen in Dalen. De skatebaan in Coevorden, die eveneens met gemeentelijke steun in aangelegd voorziet ook in een grote behoefte onder de jongeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, tel. 0524-598626/627.