TWYNSTRA GUDDE

Praktische intrapreneuring, sleutel voor succes

Eind november bezocht de Amerikaanse auteur en managementguru Ron Pellman ons land. Samen met advies- en managementbureau Twynstra The Bridge uit Amersfoort verzorgde hij een bijeenkomst waar 30 New Business Managers hun ervaring deelden over Intrapreneuring: ondernemen binnen corporate organisaties.

De deelnemers vertegenwoordigden bedrijven uit de industrie tot en met de zakelijke dienstverlening. Ze houden zich allen bezig met Intrapreneuring in de overtuiging dat ondernemen van vitaal belang is voor grote organisaties. Juist in moeilijke tijden. Drie lessen werden opgetekend:

'Less study & more action'
De succesvolle intrapreneur blijkt snel te starten met leren in de praktijk en niet eerst ellenlange studies uit te voeren. Plannen worden al doende telkens scherper en beter.
'Bet on people not plans'
De kwaliteit van de intrapreneur is belangrijker dan de kwaliteit van zijn plan. De plannen wijzigen toch nog veel in vernieuwingsprojecten.
'Ensure political capital'
De intrapreneur heeft altijd een sponsor hoog in de organisatie. Deze kan 'political capital' uitgeven om ruimte te creëren voor de intrapreneur.

Twynstra The Bridge helpt organisaties om te innoveren met praktische adviezen en uitvoering. Speerpunten zijn het organiseren van benodigde expertise en de invoering van de vernieuwing in de klantorganisatie.

De organisatie maakt onderdeel uit van de Twynstra Group of Managers & Consultants. Tot de Twynstra Group of Managers & Consultants behoren verder Twyn-stra Gudde Management Consultants, Twynstra Gudde Interim Management, Twynstra Gudde Project Executives, Twynstra Corporate Strategy and Finance, Twynstra Work Innovation, DEGW Twynstra en Twynstra Iberica. De Twynstra Group heeft een alliantie met Corp Consultants, Amsterdam.