Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Straatroof

UTRECHT Een politieagent van het mountainbiketeam heeft woensdagavond een man aangehouden voor een beroving.

Omstreeks 21.45 uur werd de agent op zijn mobieltje geïnformeerd dat zojuist een man was beroofd. Het 18-jarige slachtoffer uit Utrecht liep op straat toen hij werd aangevallen door een onbekende man. De man drukte de Utrechter tegen de muur en pakte zijn geld. Na de beroving was de man in paniek een horecagelegenheid binnengevlucht.

De agent heeft het slachtoffer opgehaald en is samen op zoek gegaan naar de verdachte. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte op het Vredenburg herkend. De 39-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats werd door de agent aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Agressieve winkeldief aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van een aantal flessen drank.

De beveiliging van een winkel aan de Steenweg ontdekte dat een man flessen drank mee de winkel uitnam zonder deze eerst af te rekenen. De 28-jarige man uit Utrecht werd buiten de winkel door de beveiliging aangehouden. De Utrechter wenste niet mee te werken en begon agressief te worden. De inmiddels gearriveerde politie heeft de man geboeid meegenomen naar het bureau.

Ongeval letsel

UTRECHT Op de kruising Theemsdreef met de Moezeldreef vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar auto over de Theemsdreef in de richting van de Humberdreef. De vrouw wilde linksaf de Moezeldreef op. Op het moment dat zij linksaf sloeg, hoorde zij een harde klap en zag dat een bromfiets met twee opzittende tegen haar auto was gereden.

Vermoedelijk had de Utrechtse de jongens niet zien aankomen. De bromfietsbestuurder een 17-jarige jongen uit Utrecht werd met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn 15-jarige passagier liep licht letsel op en werd voor controle ook naar het Mesos ziekenhuis overgebracht. De vrouw bleef ongedeerd.

Diefstal laptop en auto

UTRECHT Woensdagavond vond op de Oranjerivierdreef een diefstal van een laptop en auto plaats.

Een 57-jarige man uit Maarssen reed omstreeks 20.50 uur over de Oranjerivierdreef. De man stopte om de weg te vragen. Hij sprak een tot nu toe onbekende jongen aan. De jongen gaf aan dat hij de weg niet wist en verwees naar zijn vriend die het misschien wel wist. Inmiddels merkte de man dat zijn achterportier werd geopend en dat zijn laptop van de achterbank werd gestolen.

De Maarssenaar stapte uit en zette de achtervolging in om zijn laptop terug te krijgen. Na 100 meter gaf hij zijn achtervolging op en keerde terug naar zijn auto die inmiddels ook weg was. Op het moment dat hij aangifte deed op het bureau vond de politie zijn auto terug op de Santa Cruzdreef. Het voertuig was helemaal doorzocht door de verdachte.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze diefstal. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Actie in winkelcentrum Hoog Catharijne
UTRECHT Door de laatste tijd toenemende overlast in het Winkelcentrum Hoog Catharijne heeft de politie woensdagavond een speciale actie in het winkelgebied uitgevoerd.

Door verschillende oorzaken nam de laatste tijd de overlast van daklozen, drugs en alcoholverslaafden toe. Woensdagavond heeft de politie in totaal 28 verdachten aangehouden voor diverse overtredingen. Een verdachte kreeg een ontzegging voor Hoog Catharijne. De politie zal in de toekomst dergelijke acties vaker uitvoeren.