Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.35 uur

Medicijnen verloren

LEUSDEN-Woensdagavond meldde een man op het politiebureau dat hij zes doosjes met medicijnen omstreeks 15.00 uur op de Brouwerij was verloren.

De man had de medicijnen bij de apotheek aan de Brouwerij opgehaald en is ze op weg naar de Korte Geer verloren. Het gaat om 84 tabletten van 10 mg per stuk tegen een hoge bloeddruk. Deze medicijnen kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Bromfietser negeert stopteken

AMERSFOORT- Woensdagmiddag gaven agenten aan de Westsingel aan een bromfietser omstreeks 15.00 uur een stopteken, omdat beide opzittenden geen helm droegen. De bestuurder negeerde het stopteken en reed vervolgens door.

Een agent trachtte de bromfietser alsnog te laten stoppen ter hoogte van de Bollebruggang, raakte de passagier, waardoor de 16-jarige bestuurder van de bromfiets en zijn 17-jarige bijrijder, beiden afkomstig uit Amersfoort, uit balans raakten en ten val kwamen. De bromfietser en zijn bijrijder liepen hierbij geen letsel op. De bromfiets is in bewaring genomen en ondergaat een technisch onderzoek. De bestuurder kreeg een proces-verbaal wegens het negeren van een stopteken en beide kregen een bekeuring voor het niet dragen van hun helm.

Extra surveillance in december

WOUDENBERG In verband met een toename van meldingen van overlast door jeugd, gaat de politie in de maand december extra controles uitvoeren.

De politie heeft dit jaar een verdubbeling van de overlastmeldingen binnen gekregen ten opzichte van vorig jaar en zal om deze reden de surveillance intensiveren. De overlast concentreert zich in de middag- en avonduren door rondhangende jeugd in het centrum van Woudenberg. De overlast die onder andere door omwonenden wordt ervaren, heeft betrekking op geluidsoverlast en het afsteken van vuurwerk. Daarnaast worden vernielingen en diefstallen gepleegd en ontstaat vervuiling door achtergelaten zwerfvuil. Door de omvang van de groep jongeren, de dagelijkse herhaling en het uitdagende gedrag van de jeugd voelen de bewoners van Woudenberg zich onveilig. De politie zal hiertegen optreden door extra te surveilleren en bij elke overtreding een boete uit te schrijven. De jongeren worden (ook indien geen overtreding is geconstateerd) verwezen naar de aangewezen hangplekken Westerwoud en Pijlkruid en op woensdag en vrijdag naar het jeugdhonk. Na 22.00 uur zal de politie de groep naar huis sturen. De jongeren zijn op de hoogte van deze regels. Indien minderjarigen bij een overtreding betrokken zijn, worden de ouders via de wijkagent in kennis gesteld.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT-Op de Geintunnel werd woensdagavond tussen 19.45 tot 21.15 uur bij station Schothorst een verlichtingscontrole gehouden.

Er werden 38 bekeuringen uitgeschreven, omdat de verlichting niet in orde was. Twee bekeuringen voor het niet dragen van een helm, een bromfietser had geen geldig certificaat, een bestuurder reed met zijn auto over de busbaan, een bromfietser had de verzekering niet in orde en een persoon voldeed niet aan bevel van vordering.

Snelheidscontrole
WOUDENBERG - Op de Zeisterweg werd door de politie woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden.

De toegestane snelheid is hier 80 km/uur. 1412 Voertuigen werden gecontroleerd. 45 Automobilisten kregen een proces-verbaal voor het rijden met te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur.