Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heft op woensdag 4 december op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de vroege ochtenduren werd in Nieuwegein gedurende de surveillance extra aandacht besteed aan het voeren van verlichting. Achttien bestuurders hadden hun verlichting niet in orde, zij waren direct aan de beurt en werden door oom agent bekeurd.

Op de Lekdijk Oost werd van 07.30 uur tot 08.00 uur gecontroleerd. Zeven fietsers voerden geen voor- en /of achterlicht en werden bekeurd.

Op de A.C. Verhoefweg werd tussen 13.00 uur en 14.00 uur een gordelcontrole gehouden. Veertien bestuurders droegen geen gordel en werden bekeurd.

Track and trace

VIANEN / ABCOUDE Op woensdag 4 december kon een gestolen vrachtwagen worden getraceerd middels het track and trace systeem.

Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding dat een gestolen vrachtwagen over de Rijksweg A27 ter hoogte van Vianen reed, komende uit de richting van Breda in gaande de richting van Utrecht. De melder kon via het track and trace precies volgen waar de vrachtwagen zich bevond en dit aan de politie doorgeven. Het voertuig was die nacht in Breda van het terrein van een bedrijf gestolen.

De vrachtwagen reed de Rijksweg A2, richting Den Bosch op, maar draaide bij Everdingen en reed vervolgens in de richting van Amsterdam. Rond 05.00 uur zagen politiemensen de vrachtwagen ter hoogte van Abcoude rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en bracht zijn voertuig op de vluchtstrook tot stilstand. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij het eerste onderzoek bleek dat de man geheel niet in het bezit was van een vrachtwagenrijbewijs (C) en dat zijn autorijbewijs (B) was ingevorderd. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Inbrekers overlopen

HOUTEN Op woensdag 4 december trof een bewoonster bij thuiskomst twee inbrekers in haar woning aan.

Rond 15.10 uur kwam een 21-jarige vrouw thuis bij haar woning aan Het Wed en opende haar voordeur. Zij zag dat zich een onbekende man in de woonkamer bevond. De man liep op haar af en pakte haar beet, zij rukte zich los en rende naar boven. Terwijl zij dat deed kwam een tweede man van boven naar beneden gerend. Daardoor kwam de bewoonster ten val en beide verdachten verlieten de woning. De verdachten hadden nog geen kans gezien iets uit de woning weg te nemen. Hoe zij de woning zijn binnengekomen is vooralsnog onbekend.

Signalementen:

1) Licht getinte man, 35- 40 jaar, 1.65 1.70 meter, kortgeknipt zwart haar en aan de voor- en bovenzijde kalend, rond gezicht met opvallend dichtbij elkaar staande ogen. Hij droeg een ¾ zwarte lederen jas.
2) Licht getinte man, jonger dan de eerste verdachte. Hij droeg een zwart lederen jas met daaronder een vermoedelijk een blauwe trui met capuchon.

De politie verzoekt getuigen of mensen die menen de verdachten te herkennen contact op te nemen met district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.