Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.35 uur

Verlichtingscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Zandweg heeft de politie woensdagavond een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

Tussen 20.30 en 21.30 uur werden 20 fietsers gecontroleerd. Voor drie bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven. In totaal bleken dus 17 fietsers de verlichting in orde te hebben.

Aanrijding lestel met drie personenautos

VEENENDAAL Op de kruising Grote Beer met de Buurtlaan oost vond woensdagmorgen een aanrijding tussen drie personenautos plaats.

Omstreeks 09.40 uur reed een 74-jarige vrouw uit Veenendaal met haar auto over de Grote Beer in de richting zuid. Op het kruispunt Grote Beer met de Buurtlaan oost wilde zij linksaf slaan. Vermoedelijk heeft de vrouw een 22-jarige bestuurder -die uit tegenovergestelde richting kwam - niet voor laten gaan.

Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij een derde personenauto bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Veenendaal ook betrokken raakte. De 74-jarige vrouw en 22-jarige man raakte gewond en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 27-jarige Venendaler bleef ongedeerd. De regionale verkeersdienst heeft de aanrijding in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL Op woensdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens een routinecontrole werd omstreeks 23.40 uur de auto van een 27-jarige bestuurder uit Veenendaal op de Nieuweweg noord aan de kant gezet. De agente spraken de man aan en roken direct een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de bestuurder bepalen.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie hield woensdagmiddag op de Amerongerwetering een snelheidscontrole.

In totaal werden 35 voertuigen gemeten. Voor 6 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.