Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Fout geparkeerd en geverbaliseerd

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 4 december meerdere verkeerscontroles uitgevoerd.

Op het Bisonspoor werd tussen 07.15 uur en 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. 6 Bestuurders hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Tussen 11.00 uur en 12.15 uur werd op het Bisonspoor gecontroleerd op het parkeergedrag van de automobilisten. 13 Bestuurders namen het niet zo nauw en zij werden bekeurd.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN -Tussen 08.40 uur en 11.10 uur werd op de Provincialeweg N 401 in Kockengen op snelheid gecontroleerd. Van de 1801 voertuigen die werden gecontroleerd werden er 91 geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/u geldt.

Track and trace

VIANEN / ABCOUDE Op woensdag 4 december kon een gestolen vrachtwagen worden getraceerd middels het track and trace systeem.

Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding dat een gestolen vrachtwagen over de Rijksweg A27 ter hoogte van Vianen reed, komende uit de richting van Breda in gaande de richting van Utrecht. De melder kon via het track and trace precies volgen waar de vrachtwagen zich bevond en dit aan de politie doorgeven. Het voertuig was die nacht in Breda van het terrein van een bedrijf gestolen.

De vrachtwagen reed de Rijksweg A2, richting Den Bosch op, maar draaide bij Everdingen en reed vervolgens in de richting van Amsterdam. Rond 05.00 uur zagen politiemensen de vrachtwagen ter hoogte van Abcoude rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en bracht zijn voertuig op de vluchtstrook tot stilstand. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij het eerste onderzoek bleek dat de man geheel niet in het bezit was van een vrachtwagenrijbewijs (C) en dat zijn autorijbewijs (B) was ingevorderd. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Tankwagen geborgen

(Zie persberichten district Rijn & Venen d.d. 04-12-2002:Dodelijk verkeersongeval)
WOERDEN/WAARDER De op dinsdag 3 december verongelukte tankwagen is op woensdagavond en de daaropvolgende nacht geborgen. Bij het ongeval was de 51-jarige Zweedse vrachtwagenchauffeur omgekomen.

Op dinsdag 3 december rond 21.30 uur raakte op de Rijksweg A12 (Utrecht richting Gouda), ter hoogte van de afslag de Waarder een tankwagen door nog onbekende oorzaak van de weg. Het voertuig kwam half in de sloot tot stilstand. De chauffeur werd uit zijn cabine gehaald, maar ondanks reanimatie overleed hij ter plaatse. De tankwagen was geladen met een bijtende vloeistof, maar lekte niet.

Op woensdag 4 december aan het eind van de avond werd de tankwagen met behulp van twee grote hijskranen op de rijbaan van de A12 getakeld. Vervolgens werd oplegger op een dieplader geplaatst. De trekker werd door een takelbedrijf apart afgevoerd. De oplegger is overgebracht naar een gespecialiseerd bedrijf in Rotterdam, die de vloeistof uit het voertuig zal pompen. Gedurende de voorbereidende werkzaamheden werd vanaf 20.00 uur eerst de rechterrijstrook van de A12 afgesloten. Bij het takelen werd ook een tweede rijstrook afgesloten. Bij het laden van de oplegger op de dieplader werd voor korte tijd de gehele rijbaan (drie rijstroken) afgesloten.

Brand
MIJDRECHT Op woensdag 4 december is een partycentrum geheel door brand verwoest.

Rond 08.40 uur kregen de hulpdiensten de melding van een binnenbrand bij een partycentrum aan de Grutto. Ten tijde van de ontdekking van de brand was een schoolklas in een sportzaal in het centrum aan het sporten. Zij konden zonder problemen het pand verlaten.

Bij het ter plaatse komen, bleek het inmiddels een uitslaande brand te zijn en gaf de brandweer het sein grote brand. Op een parkeerterrein aan de Hoofdweg werd een commandacentrum ingericht. Hier vandaan werd door personeel van de brandweer, politie en gemeente de actie gecoördineerd.

Rond het partycentrum werd de wijk afgezet en woningen aan de Grutto en Fuut werden ontruimd. Tevens werden de leerlingen en leerkrachten van drie nabijgelegen scholen geëvacueerd. Ondanks een grote inzet van brandweerpersoneel en materieel kon niet worden voorkomen dat het partycentrum geheel verloren ging. Gedurende de brand werd door een Officier gevaarlijke stoffen voortdurend gecontroleerd of er door de brand gevaarlijke stoffen vrijkwamen. Dat bleek niet het geval te zijn. Wel ging de brand met grote rookontwikkeling gepaard.

Na 15.30 uur mochten de bewoners van de wijk weer naar hun woningen. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Bromfietser gewond
WOERDEN Op woensdag 4 december raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.40 uur reed een 68-jarige automobilist uit Woerden over de Leliestraat, komende uit de richting van de Asterstraat. Hij wilde de op dat moment de zeer drukke Chrysantenstraat oprijden en deed dit toen een automobilist hem daartoe de ruimte bood. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 19-jarige bromfietser uit Woerden. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser ging onderuit en brak daarbij vermoedelijk zijn been. Hij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.