MESSE FRANKFURT GMBH

RvC doet aanbevelingen over een nieuwe concernstructuur

RvC van de Messe Frankfurt doet aanbevelingen over een nieuwe concernstructuur / Positieve balans bij de omzet, aantallen exposanten en bezoekers in moeilijke economische tijden.
Frankfurt (ots) - De RvC van de Messe Frankfurt heeft op 2 december de vennoten van de onderneming geadviseerd de door de directie voorgestelde nieuwe concernstructuur goed te keuren. Michael von Zitzewitz, directievoorzitter, vertrouwt erop dat de vennoten dit advies zullen opvolgen. 'Met de indeling in een property company en een exploitatiemaatschappij onder het dak van een holding kunnen wij de onderneming aanpassen aan toekomstige eisen.'

Ondanks de nog gespannen economische situatie groeide de onderneming in 2002 gestaag. Het aantal exposanten en bezoekers van de 16 door de Messe Frankfurt zelf in Frankfurt georganiseerde evenementen nam wederom toe: met 25.700 exposanten (prognose) ofwel 10% t.o.v. 2001. Het percentage buitenlandse exposanten steeg tot een record van ca. 65%. Eenderde van de bedrijven kwam uit Duitsland, eenderde uit andere Europese landen en eenderde uit overzee.

918.400 bezoekers (+ 1,2%) kwamen in 2002 naar de eigen evenementen. Bijna eenderde kwam uit het buitenland.

Het bevredigende verloop van het boekjaar blijkt uit de omzetcijfers: met 336 miljoen euro zal de Messe Frankfurt haar recordomzet van 2001 vermoedelijk nog eens met zes procent verhogen. Het resultaat vóór belasting is met ongeveer 23 miljoen euro positief. Verwacht wordt een lager resultaat dan in 2001.

Ook de buitenlandse bedrijvigheid van de Messe Frankfurt kon het jaar afsluiten met positieve cijfers. De buitenlandse dochtermaatschappijen organiseerden 48 beurzen met 9.400 exposanten en 640.000 bezoekers. Met Parijs, Shanghai en Moskou beschikt ze over 14 buitenlandse dochtermaatschappijen en een vestiging in Dubai.

In 2003 zijn vijf nieuwe beurzen in binnen- en buitenland gepland. Wanneer men kijkt naar het eerste halfjaar is er reden voor optimisme: bijna alle evenementen vertonen stabiele exposantencijfers en een groeiende buitenlandse belangstelling.

Pressekontakt:
Gabriele.wehrl@messefrankfurt.com
Tel: ++49 69/7575-5625


05 dec 02 11:15