BURSON-MARSTELLER

Eerste inval BSA bij communicatiebureau in regio A'dam

Gisteren heeft de BSA een eerste inval laten doen bij een communicatiebureau in de regio Amsterdam. Er bestond gerede verdenking dat het bureau in kwestie illegale software gebruikt. Op dit moment wordt op basis van in beslag genomen materiaal onderzocht of en zo ja in hoeverre dat inderdaad het geval was. De BSA doet slechts invallen wanneer er solide informatie over vermeend gebruik van illegale software is binnengekomen. In het verleden zijn alle invallen terecht gebleken. De BSA neemt contact op met de branche-organisaties om de mogelijkheden te bespreken om aangesloten leden te helpen met hun softwaremanagement.

De BSA concentreert zich deze maand op de communicatie-industrie. Het is de eerste specifieke branche die in een nieuwe campagne van de BSA onder de loep wordt genomen. Per maand wordt een andere branche benaderd. De campagne is een vervolg op de zeer succesvolle '12 provinciën, 12 maanden' campagne die de BSA onlangs afrondde.

De BSA richt haar pijlen vooral op branches in het midden- en kleinbedrijf. Al jaren bevindt Nederland zich in de Europese top tien van landen als het gaat om illegaal softwaregebruik. In Nederland wordt 39% van de zakelijke software illegaal gebruikt, terwijl in Duitsland en Groot-Brittannië dit percentage met 28% en 26% beduidend lager ligt.

Het doel van de campagne is enerzijds om het management van bedrijven en het publiek in het algemeen te informeren over wat illegaal softwaregebruik is en de helpende hand te reiken bij het managen van licenties op de juiste manier. Daarnaast wil de BSA met de branchegerichte intensivering van haar activiteiten, benadrukken dat zij door het gehele land opereert en plotseling, bij ieder willekeurig bedrijf dat illegale software gebruikt, voor de deur kan staan met toestemming van de rechter.

Unilever NV

05 dec 02 11:34