UNITED AIRLINES

UAL Chairman: United zal blijven vliegen

Faillissement niet aan de orde: 'United zal blijven vliegen'

United airlines reageert op afwijzing atsb-voorstellen

Amsterdam/Chicago - 5 december 2002 - UAL Corp., het moederbedrijf van United Airlines heeft vandaag de volgende reactie uitgegeven op het bericht van de Air Transportation Stabilization Board (ATSB) met betrekking tot de aanvraag voor een garantie van de federale overheid voor een lening van 1.8 miljard dollar:

UAL Chairman, CEO en President Glenn Tilton verklaarde, 'We zijn teleurgesteld dat de ATSB het voorstel van United niet heeft goedgekeurd. We appreciëren echter dat ons de mogelijkheid wordt gegeven op een later tijdstip een verbeterd voorstel in te dienen. We zullen met onze vakbondsleiders en andere belanghebbenden overleggen en snel bepalen wat onze volgende stap is.'

Tilton wilde niet ingaan op de mogelijkheid een zogeheten Chapter 11 procedure aan te vragen. United Airlines kan een reorganisatieaanvraag indienen onder Chapter 11 van de Amerikaanse Bankruptcy Code, om zodoende de operationele en financiële positie van het bedrijf te versterken. Chapter 11 biedt Amerikaanse bedrijven de mogelijkheid de normale bedrijfsvoering voort te zetten, terwijl onder toezicht van een rechtbank wordt gereorganiseerd. Als zodanig is het niet gelijk aan een faillissement, of zelfs uitstel van betaling, zoals we dat in Nederland kennen, omdat alle inspanningen zijn gericht op het behoud van het bedrijf.
13)'Chapter 11 is één van de mogelijkheden, maar we willen eerst met alle betrokkenen verder overleggen. Welke koers we ook uitzetten, het moet nadrukkelijk helder zijn dat United zal blijven vliegen en de dienstverlening naar onze passagiers wereldwijd zal voortzetten.'

Over United
United Airlines biedt dagelijks circa 1.800 vluchten naar een wereldwijd netwerk van bestemmingen. Vanuit Amsterdam biedt United dagelijkse non-stop vluchten naar Washington D.C. en Chicago.