Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 5 december 2002


Noordwest-Twente:

Paard van Sinterklaas veroorzaakt aanrijding
02-095954
Almelo kruising Windmolenbroeksweg / Vincent van Goghplein
Woensdag 4 december 09.45 uur
Sinterklaas kwam aan het politiebureau om een aanrijding te melden. Hij had met zijn paard en wagen op het Vincent van Goghplein voor de kruising stil gestaan. Zijn paard, niet gewend aan de witte strepen op het wegdek, schrok hiervan en liep met de wagen achteruit. Daarbij kwam de wagen in aanrijding met de daarachter stilstaande auto van een 51-jarige Almelose. Haar auto werd daardoor licht beschadigd. Verder kwamen allen met de schrik vrij, zodat het Sinterklaasfeest gelukkig gewoon doorgang kan vinden.


Aanrijding met letsel
02-095740
Daarlerveen Brugstraat
Dinsdag 3 december 17.05 uur
Een 32-jarige automobilist reed over de Brugstraat komende vanuit de richting Vriezenveen en sloeg bij de brug links af. Hij nam daarbij de binnenbocht en zag niet dat uit tegenovergestelde richting een 67-jarige vrouw uit Daarlerveen op haar fiets naderde. Een aanrijding volgde waarbij de vrouw boven op haar fiets viel. Daarbij kwam de hendel van de handrem in haar been. Nadat met hulp van omstanders het stuur was afgezaagd kon de vrouw naar het ziekenhuis worden overgebracht.


Bromfietsen in beslag genomen tijdens controles
02-095988/096037
Almelo
Woensdag 4 december
Tijdens verkeerscontroles op verschillende locaties werden twee bromfietsen na meting te zwaar bevonden. In overleg met justitie werden deze twee in beslag genomen. Tegen de eigenaren, resp. 21-jarige uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk en een 17-jarige Almeloër wordt proces-verbaal opgemaakt.


Verkeerscontrole
02-096018
Almelo Sluiskade Noordzijde
Woensdag 4 december
Aan genoemde locatie werd een snor-/bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 60 brom-/snorfietsen gecontroleerd en 40x proces-verbaal opgemaakt. 22x een te groot vermogen4x geen bromfietscertificaat4x niet de vereiste kleur verlichting1x knipperende verlichting3x ten onrechte voeren van oranje c.q. gele platen2x rijden zonder helm2x defecte richtingaanwijzers1x defecte rem1x plaats op de wegTijdens de controle vond een van de gecontroleerden, een 37-jarige Almeloër het nodig de politiemensen uit schelden voor varkens. Hij werd daarop aangehouden wegens belediging en kon met een transactie/dagvaarding het bureau verlaten.Tevens werd een 15-jarige Almeloër aangehouden omdat hij zich hinderlijk ophield bij de controle en ondanks vordering niet weg wilde gaan. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.De politie spreekt van een geslaagde actie.


Woninginbraken
Almelo diverse locaties
Woensdag 4 december overdag
Op verschillende locaties werd woensdag ingebroken in woningen. In totaal werd 5x aangifte gedaan. Aan De Condor (2x) en aan De Emoe werd het raam geforceerd, de woning doorzocht, echter niets vermist. Bij een woning aan de Jan van Gent werd een raam geforceerd en in ieder geval een gouden armband weggenomen. Bij een woning aan de Gerard Doustraat werd de voordeur met grof geweld geforceerd. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Zuid-Twente:

Aanhouding ter zake bedreiging
02-096030
Enschede Beneluxlaan
Woensdag 4 december 12.05 uur
Werd gemeld dat er op genoemde locatie een man met een zwaard zou staan en daarmee iemand bedreigde. Ter plaatse wees de aangever, een 44-jarige man uit Achterveld naar een balkon van een flatwoning. Daar zou de verdachte zich ophouden. Een getuige bevestigde dit, waarop de verdachte, een 35-jarige Enschedeër werd aangehouden.De aangever bevond zich wegens werkzaamheden bij de flat. Er zouden brandtrappen geplaatst worden en daartoe moesten alle bewoners hun eigen balkon vrij maken. De verdachte en de aangever kregen hierover woorden waarop de bedreiging met een sierzwaard volgde. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau verlaten.




piketvoorlichting wordt vanaf donderdag 5/12 - 16.30 uur tot donderdag 7/12
- 08.00 uur gedaan door Harrie Holslag.
semanr. 06.59021331.







Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur