Politie IJsselland Persberichten politie Zwolle/ Dalfsen
Van donderdag 5 december 2002
Door/piket: Wim Dierkx


---
Uitnodiging

In navolging van de districten Noord en Zuid wil de chef van het district Midden, Roel ter Schure, periodiek een informele bijeenkomst organiseren met medewerkers van de pers uit het werkgebied van het district Midden. Dit gebied betreft de gemeenten Zwolle, Hardenberg, Ommen en Dalfsen.

De eerste informele bijeenkomst staat gepland op donderdag 12 december 2002 om 13.00 uur in het districtsbureau aan de Koggelaan in Zwolle. Via deze weg nodigen wij verslaggevers en/of redacteuren van de media uit voor deze bijeenkomst. Graag vernemen wij of u aanwezig bent. Opgave kan bij ondergetekende op het nummer 038-4963183.

Namens Roel ter Schure,
Nanda Kappers
districtsvoorlichter

---
Persberichten:

Diefstal auto
ZWOLLE Dinsdag, aan het beging van de avond, is vanaf een parkeerplaats aan de Pannekoekendijk, de auto van een 22-jarige man uit de gemeente Staphorst gestolen. Het gaat om een rode BMW, type 518 U9, kenteken ZD-55-PD. De auto heeft een waarde van circa ¤ 5.000,00.

Aanhouding na inbraak
ZWOLLE Donderdagmorgen, rond middernacht kwam een alarmmelding van een inbraak binnen, in een winkel aan de Forelkolk. Er was een ruit ingegooid en een kassalade met kleingeld was meegenomen. Met een goede persoonsbeschrijving van een getuige kon korte tijd later, met behulp van een diensthond, een 20-jarige man uit Zwolle worden aangehouden. In zijn kleding werd een grote hoeveelheid muntgeld aangetroffen. Door de hondenbeet liep de man een pijnlijke enkel op. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Poging beroving 12-jarig meisje
ZWOLLE Woensdagmiddag rond 14.30 uur probeerden 3 knapen, in de leeftijd van 16/17 jaar, een 12-jarig meisje uit Zwolle geld afhandig te maken in de Hortensiatunnel aan de Oldermannenlaan. Ze dwongen het meisje, dat op de fiets was, te stoppen en eisten geld van haar. Toen ze vertelde geen geld bij zich te hebben, werd zij gestompt. Het gaat om twee blanke en een donkere jongen. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Van GSM's beroofd
ZWOLLE Twee meisjes uit Zwolle (17 en 18 jaar oud) werden woensdagmiddag door een man van hun gsm beroofd in het park aan de Potgieterssingel. Het betrof een donker getinte man van ongeveer 35 jaar oud, 175 - 180 cm lang, dun, slank postuur, iets rond gezicht. Hij droeg een lange zwarte jas tot over de heupen, verder donkere / zwarte kleding en een zwart rasta musje. Hij was op de fiets.

Verlichtingscontroles
ZWOLLE Woensdagavond zijn op de Hortensiastraat 13 fietsers/ bromfietsers bekeurd omdat zij geen deugdelijke verlichting hadden.Daarnaast kregen 2 bromfietsers een bekeuring omdat zij geen certificaat hadden.

Persberichten politie Salland
Van woensdag 4 december 2002
Door/piket: Wim Dierkx

---

Oproep voor onderzoek verkeersongeval Raalterweg
WIJHE De politie wil graag in contact komen met de chauffeur van de vrachtauto, die vrijdagavond jl., na het ernstig verkeersongeval op de Raalterweg, ter plaatse was. Hij beveiligde met het zwaailicht van zijn truck de plaats van het ongeval. Bij dit ongeval raakte een 15-jarige meisje uit Wijhe ernstig gewond. Zij zat als duopassagier achterop een bromfiets en kwam daarbij met haar been in botsing met een tegemoetkomende personenauto. Haar toestand is nog steeds kritiek. De chauffeur van deze truck kan contact opnemen met de politie Olst/Wijhe, via 0900-8844.

Opgevoerde bromfietsen
RAALTE Bij en dinsdagmorgen, op de Wijheseweg gehouden brom- snorfietscontrole werden 5 bestuurders bekeurd omdat hun constructiesnelheid te hoog was. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Insluiping in bedrijf
HEINO Bij een insluiping in een bedrijf aan 't Zeegsveld, zijn maandagavond een geldkistje met o.a. een bankpasje van de personeelsvereniging meegenomen. Diezelfde avond zijn daarmee een aantal geldbedragen gepind. De hoogtes daarvan bedroegen meerdere honderden euro's. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Verlichtigscontroles
RAALTE Dinsdagmorgen zijn bij verlichtingscontroles 5 jeugdige fietsers op de Wijheseweg bekeurd omdat zij defecte verlichting hadden.

Persinfo Politie IJsselland
District Noord (IJsseldelta)
van Dinsdag 03-dec-2002 07:00 uur
tot Woensdag 04-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

Aanrijding tussen fietser en bromfietser
KAMPEN Dinsdagochtend rond 8.45 uur haalde een 12-jarige jongen uit Doornspijk een groep fietsers in op de Veneweg komende uit de richting van de Venedijk Noord. Op het moment dat de jongen inhaalde kwam er vanuit tegenovergestelde richting een bromfietser. Zij raakten elkaar en kwamen ten val. De fietser en de bromfietser (een 18-jarige man uit Zalk) werden in de ambulance behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Man probeert bier te stelen en gaat er vandoor
KAMPEN Zagen een medewerker en een klant van een supermarkt aan de Lovinkstraat dinsdagmiddag rond 16.10 uur dat een man acht blikjes bier stal. De medewerker en getuige volgden de man tot buiten de winkel. Daar rende de man over de parkeerplaats en stapte in een auto waarvan de bestuurder al klaar stond. Toen de man in de auto stapte pakte de getuige de man vast, waarop de man de blikjes van zich af gooide. De bestuurder van de auto reed op dat moment achteruit. Hierdoor werd de getuige door het nog geopende rechter portier geraakt. De getuige sprong hierdoor opzij, waarna de auto wegreed. Een onderzoek naar de auto en de bestuurder/inzittende is ingesteld.

Verkeerscontrole
KAMPEN/IJSSELMUIDEN Dinsdagmiddag werd er een algehele verkeerscontrole gehouden in de gemeente Kampen. De volgende bekeuringen werden uitgedeeld: 4x geslotenverklaring (Vispoort en Koornmarktspoort)
1x rechtsafverbod Stadsbrug

2x rijden zonder helm

1x zonder verzekering br.fiets

1x zonder gordel

1x br.fietscertificaat
5x parkeren zonder parkeerschijf (Dorpsweg)

1x parkeren op kruising.


Controle op fietsen in voetgangersgebied
KAMPEN - Naar aanleiding van klachten over het veelvuldig fietsen in de Geerstraat is daar op dinsdag diverse malen gecontroleerd. Tijdens de controle in de ochtenduren werden geen fietsers waargenomen. In de middag zijn er 5 bekeuringen uitgedeeld.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Politie IJsselland
Persinformatie KOVO
van Woensdag 04-dec-2002 07:00 uur
tot Donderdag 05-dec-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)

---

DIEFSTAL BRONZEN VOGEL VAN KUNSTWERK

BLANKENHAM Woensdagnacht heeft een nog onbekende dader één van de kokmeeuwen vanaf het kunstwerk aan de Kerkbuurt in Blankenham gestolen. De twee andere meeuwen mochten op de palen blijven zitten. Gezien de hoogte van de paal, ongeveer 2.50 m, moet men een ladder of iets dergelijks hebben gebruikt om bij de uit brons vervaardigde vogel te komen. De vogel heeft een waarde van enkele duizenden euro's.
---

INBRAAK BIJ SCHOOL

PUNTHORST Aan de Mr. J.B. Kanlaan is woensdagnacht ingebroken bij een school. De daders hebben een aantal computers weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
---

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE

STEENWIJK Woensdagavond is door de Vrijwillige Politie gecontroleerd op fietsverlichting in de binnenstad van Steenwijk aan de Oosterstraat, de Markt en de Middenweg. Tevens is er gecontroleerd binnen de voetgangerszone tijdens de extra koopavond. In totaal zijn 13 fietsers bekeurd waarvan 5 zonder voor- en achterlicht en twee waarvan alleen het achterlicht het niet deed. Tevens zijn er 6 fietsers bekeurd wegens het fietsen in de voetgangerszone.
---
Einde persinfo KOVO

Persinfo Politie IJsselland
District Zuid (Deventer)
van Woensdag 04-dec-2002 07:00 uur
tot Donderdag 05-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

66 km/u te hard
BATHMEN Een 39-jarige man uit Deventer is woensdagavond rond 18.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij rijdend op zijn motorfiets op de Holterweg in Bathmen was geklokt met gecorrigeerd 146 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. Nadat de politie hem kon stoppen is zijn rijbewijs ingevorderd en een PV uitgeschreven.

63 km/u te hard
BATHMEN Ook een 50-jarige man uit Borne is woensdagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt. De snelheid van zijn auto werd rond 20.50 uur gemeten op de Holterweg in Bathmen. Hij bleek gecorrigeerd 143 km/u te rijden waar 80 is toegestaan.

Bekeuring voor lasershield
BATHMEN Tijdens een snelheidscontrole op de Holterweg in Bathmen werd omstreeks 17.00 uur geprobeerd de snelheid van de auto van een 31-jarige man uit Markelo te meten. Dit lukte niet, omdat de auto was voorzien van een lasershield. Hierop is de man aan de kant gezet. De lasershield is in beslaggenomen en de man is een proces-verbaal aangezegd.

Auto's gestolen
DEVENTER Woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur is vanaf de Veenweg in Deventer de personenauto van een 69-jarige man uit Eindhoven gestolen. Het betreft een blauwe Hyundai sportcoupe 2.0 voorzien van het kenteken 42-JF-KF. De auto stond op de Veenweg nabij de kruising van de Brinkgreverweg. Later op de avond, tussen 18.30 en 20.30 uur, is de auto van een 51-jarige vrouw uit Deventer gestolen vanaf het parkeerterrein onder de Wilhelminabrug aan het Pothoofd. Het betreft hier een groene Renault Twingo met het kenteken RD-TV-01.

Caissière bedreigt met mes
DEVENTER Woensdagochtend rond 11.15 uur kwam er een vrouw een drogisterij aan de Hoge Rij binnenlopen. Ze vroeg in eerste instantie om geld te wisselen. Toen de caissière zei dat dat niet kon kocht de vrouw iets kleins. Op het moment dat de caissière het wisselgeld uit de kassalade wilde pakken, pakte de vrouw een mes uit haar zak en bedreigde de caissière hiermee. De vrouw zag daarna kans om een greep uit de kassalade te doen. Ze ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Het betrof een blanke vrouw met een mager, tenger postuur en rood steil haar gedragen in een staart.

Reeks vernielingen
DEVENTER Woensdagochtend bleek dat in de voorgaande nacht er een reeks vernielingen was gepleegd in de omgeving van de Houtmarkt. Op de Houtmark zelf was een bushokje vernield. Er lag een aantal ruiten uit. Van een op een parkeerplaats aan de Verzetslaan geparkeerde auto was eveneens een aantal ruiten vernield. Tenslotte was er op de Pikeursbaan een plantenbak vernield.

Hennepplantage ontmantelt
DEVENTER Woensdagochtend rond 10.30 uur is in een schuur achter een woning aan het Hof van Colmschate een hennepplantage aangetroffen. De planten waren al geknipt. Er werden nog wel resten aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De bewoners, een 24-jarige vrouw en een 27-jarige man, zijn in de woning gehoord. Een PV wordt opgemaakt.

Bromfietscontrole
SCHALKHAAR Woensdag werd er tussen 07.30 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Schalkweg te Schalkhaar. Er werden 28 brom/snorfietsen gecontroleerd, hiervan waren er 16 goed. De overige brom/snorfietsen zijn bekeurd voor de volgende feiten: 12x constructie snelheid en 1x helm

Einde dagrapport Pers Deventer