IHC Caland NV

Persbericht IHC Caland N.V

ihc caland n.v.

· 250 MILJOEN AAN NIEUWE OPDRACHTEN

· SUCCESVOLLE afronding van een us$ 500 MILJOEN revolving credit
· Overname van ocean design associates

IHC Caland heeft het genoegen enkele recente successen te kunnen melden, in zowel de offshore als de bagger- en gespecialiseerde scheepsbouw divisies.

A In de offshore divisie:


· Opdracht van Agip Nigeria voor de levering en installatie van een CALM-boei. Dit systeem zal begin 2003 worden geïnstalleerd op het Okono veld, en gebruikt worden voor de export van ruwe olie, welke middels de FPSO's op dit veld wordt gewonnen. De betreffende FPSO's zijn het gezamenlijke eigendom van de groep en Saipem, en worden ingezet onder een in 2001 verkregen dubbele lease- en exploitatieovereenkomst.

· Opdracht voor de turnkey levering van een FSO voor één van de grote oliemaatschappijen voor Nigeria. Deze eenheid zal bestaan uit een omgebouwde bestaande VLCC; de installatie en inbedrijfstelling op het veld zal eind 2004 plaatsvinden.

· Een contract van TotalFinaElf Nigeria voor de exploitatie van de Amenam FSO. Deze eenheid wordt thans in Korea afgebouwd, en zal worden afgeleverd onder een eerder door de groep verworven turnkey contract. Installatie op het veld zal begin 2003 plaatsvinden, waarna onmiddellijk het exploitatie-contract aanvangt.

· Opdracht voor de levering van een turret afmeersysteem, verkregen van MISC (Malaysian International Shipping Corporation Berhad). Aflevering zal eind 2003 plaatsvinden voor de installatie op een FPSO van Petronas voor de productie van het Maleisische Lukut veld.

· Onlangs heeft de groep Ocean Design Associates (ODA) overgenomen, een in Houston gevestigd ontwerpbureau. De expertise in het ontwerpen van velerlei types van offshore booreenheden en ander materieel voor de olie-industrie vormt een waardevolle aanvulling op de bestaande activiteiten van de groepsmaatschappijen IHC Gusto Engineering (Gusto) en Marine Structure Consultants (MSC). De activiteiten van ODA zullen samengaan met die van GustoMSC-USA Inc. en de gefuseerde onderneming zal opereren onder de naam GustoMSC-Ocean Design Inc.
B In de bagger-/gespecialiseerde scheepsbouwdivisie:


· Een opdracht van CHEC (China Harbour Engineering Corporation) uit de Volksrepubliek China voor het ontwerp en de levering van een 10.000 m sleephopperzuiger, bestemd voor Guangzhou Dredging Corporation. Daarnaast werden contracten ontvangen voor twee standaard snijkopzuigers uit de Beaver-serie voor opdrachtgevers uit Italië en Bosnië-Herzegowina.

· Een intentieverklaring van een Europese opdrachtgever voor het ontwerp en de levering van een riviercruise schip, met een optie voor een tweede.
C Revolving Credit

Naast het verwerven van voornoemde opdrachten, is de offshore divisie van de groep succesvol geweest in het afsluiten van een revolving credit ter grootte van US$ 500 miljoen. Het voornaamste doel van deze faciliteit is de financiering van bouw en conversie van FPSO's voor de snel expanderende leasevloot. De leningsovereenkomst werd vrijdag 29 november jl. getekend, gearrangeerd door Fortis Bank (Nederland) N.V. en ING Bank N.V., en is gesyndiceerd door een grote groep van internationale banken.

D Financiële agenda

Voorlopige resultaten 2002 (Datum gewijzigd ten gevolge van gewijzigd schema Raad van Commissarissen vergadering)22 januari 2003 Definitieve resultaten 2002 - Persbericht27 maart 2003 Definitieve resultaten 2002 - Persconferentie (14.00 uur IHC Caland, Schiedam)27 maart 2003 Definitieve resultaten 2002 - Presentatie aan analisten Amsterdam en Londen28 maart 2003 Jaarverslag 2002begin mei 2003
Algemene Vergadering van Aandeelhouders 200316 mei 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Persbericht25 augustus 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Persconferentie (14.00 uur IHC Caland, Schiedam)25 augustus 2003 Resultaten over het eerste halfjaar 2003 - Presentatie aan analisten (Amsterdam en Londen)26 augustus 2003

Bedrijfsprofiel

IHC Caland, leverancier van materieel voor de offshore olie-industrie en de bagger- en scheepvaartsector.

IHC Caland N.V. is de beursgenoteerde Nederlandse houdstermaatschappij van een groep van internationale maritiem-technische bedrijven. Het werkterrein van de groep omvat het ontwerpen en het wereldwijd leveren van werktuigen, schepen, complete systemen en diensten aan de offshore olie-industrie, de bagger- en scheepvaartsector en de natte mijnbouwindustrie.

De productlijn omvat:


· voor de olie- en gassector: Drijvende (productie-), opslag- en overslagsystemen voor ruwe olie, veelal gebaseerd op het éénpunts-afmeersysteem, 'Floating (Production) Storage and Offloading Systems' of kortweg F(P)SO's, drijvende opslag- en overslagsystemen voor de gaswinning, drijvende éénkoloms Tension Leg Platforms (TLP's) en vaste platforms. Olie- en gasproductiediensten worden aangeboden middels FPSO's, welke eigendom zijn van de groep en door haar worden geëxploiteerd. Bijzondere ontwerpen en engineeringdiensten en levering van specifieke componenten voor dynamisch positioneerbare boorschepen, zelfheffende boorplatforms, 'jack-up' platforms voor de civiele aannemerij, offshore kranen met groot hefvermogen, hefsystemen, half afzinkbare kraanschepen en andere gespecialiseerde werkschepen.

· voor de bagger- en scheepvaartsector: Het ontwerp en de bouw van 'custom-built' en standaard werktuigen voor de baggerindustrie, componenten, inclusief geautomatiseerde systemen, reserve-onderdelen en materieel voor de mijnbouw, 'custom-built' schepen, zoals Ro-Pax veerboten, kabelleggers, offshore werkschepen en meer recent luxueuze jachten en riviercruise-schepen, alsmede hydraulische heihamers (IHC Hydrohammer) en zware paalklemsystemen voor de offshore-industrie en de aannemerij.
De Raad van Bestuur Schiedam, 5 december 2002 Voor nadere informatie:

IHC Caland N.V.
's Gravelandseweg 557
3119 XT Schiedam

Postadres:
Postbus 31
3100 AA Schiedam

Contactpersoon: Ir. J.J.C.M. van Dooremalen, President-directeur Telefoon : (+31) 10 2 466 980 Fax : (+31) 10 2 466 990
E-mail : hilly.denhartog@ihccaland.nl Website : www.ihccaland.nl

Hilly den Hartog
IHC Caland N.V.
PO Box 31
3100 AA Schiedam
The Netherlands

Telephone 010 2466981
Fax 010 2466990
E-mail hilly.denhartog@ihccaland.nl

PLEASE BE INFORMED THAT OUR OFFICE WILL BE CLOSED FROM 23 DECEMBER 2002 UNTIL 02 JANUARY 2003