Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 5 december 2002


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-096092
Lattrop Breklenkamp, kruising Dorpsstraat/Frensdorferweg
Woensdag 4 december omstreeks 13.40 uur
Een 58-jarige automobilist uit Overdinkel reed op de Frensdorferweg en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 38-jarige automobilist uit Lattrop Breklenkamp, die op de Dorpsstraat reed. De 58-jarige man had vermoedelijk door de laagstaande zon de auto van de 38-jarige niet gezien. Het gevolg hiervan was een aanrijding, waarbij de 38-jarige vrouw (nog onbekend) letsel opliep. Zij moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Haar beide kinderen, die bij haar achter in de auto zaten, kwamen gelukkig met de schrik vrij.


Aanrijding onder invloed van alcohol
02-096197
Hengelo, Ruijsdaelstraat
Woensdag 4 december omstreeks 16.00 uur
Een 40-jarige automobilist uit Hengelo reed vanuit stilstand achteruit en kwam daarbij in aanrijding met een 37-jarige automobiliste, die hem van achteren naderde. Gelukkig bleef het bij materiële schade. De 40-jarige man bleek echter onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,89 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, waarna de man met een dagvaarding werd heengezonden.


Rijden onder invloed
02-096351
Hengelo, Landmansweg
Donderdag 5 december omstreeks 03.45 uur
Een 27-jarige automobilist uit Hengelo bleek bij controle onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,72 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens winkeldiefstal
02-096266
Oldenzaal, Deurningerstraat
Woensdag 4 december omstreeks 20.05 uur
Er kwam een melding binnen dat door personeel van een winkel aan de Deurningerstraat een dief was vastgehouden. Politieagenten troffen op genoemde locatie de verdachte aan, een 35-jarige man uit Enschede. Hij was door winkelpersoneel betrapt bij diefstal van een laptop nadat hij de beveiligingsbeugel had doorgeknipt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Uit onderzoek bleek dat de man nog meer goederen in het bezit te hebben, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. De man werd voor nader onderzoek opgesloten.


Aanhouding in verband met tanken zonder te betalen
02-096342
Hengelo, Holtersweg
Woensdag 4 december omstreeks 23.55 uur
Door een medewerker van een tankstation werd gemeld dat een automobilist getankt had en er zonder te betalen vandoor was gegaan. De bestuurder van de auto met het opgegeven kentekennummer werd even later door de politie rijdend op de Wheedwarsweg in Goor aangetroffen. De bestuurder, een 20-jarige jongen uit Waalwijk, voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en voor nader verhoor opgesloten.De medewerker van het tankstation deed inmiddels aangifte.


Brand in appartementencomplex
02-096263
Hengelo, Dennenbosweg
Woensdag 4 december omstreeks 20.00 uur
In een portaal van een appartementencomplex was een stapel papier en plastic in brand geraakt. De bewoners blusten het brandje, waarna de brandweer kwam om de rook te verwijderen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Proces-verbaal wegens verboden wapenbezit
02-096053
Hengelo, Industriestraat
Woensdag 4 december omstreeks 13.00 uur
Bij een controle werd bij een 19-jarige jongen uit Haaksbergen een alarmpistool met knalpatronen aangetroffen. Deze werden inbeslaggenomen. Tegen de 19-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Zuid-Twente:

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal
02-096281
Enschede, Kalanderstraat
Woensdag 4 december omstreeks 08.30 uur
Een surveillerende politieagent kreeg twee mannen in het oog die met een grote doos een winkel aan de Kalanderstraat uitrenden. De mannen konden even later aan de Wilhelmastraat staande gehouden worden. Zij hadden de doos niet meer in hun bezit en gaven aan van niets te weten. Beide verdachten werden hierop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De desbetreffende doos werd even later in de omgeving gevonden. Hierin zat een radio/cd-speler, die bij een winkel aan de Kalanderstraat gestolen bleek te zijn. Beide verdachten, een 28-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Hengelo, werden voor nader verhoor opgesloten. De 28-jarige verdachte uit Enschede bleek overigens nog een onherroepelijk vonnis van 7 dagen te hebben openstaan.


Aanhoudingen in verband met diefstal en vernieling
02-096028
Enschede, Winterweg
Woensdag 4 december omstreeks 12.40 uur
Surveillerende politieagenten zagen op de Gronausestraat in Enschede twee mannen fietsen. Zij hadden allerlei materialen achter op de fiets, waaronder een dubbelgevouwen schrikhek. Zij deelden de agenten desgevraagd mede dat zij de materialen van iemand gekregen hadden, waarna zij doorfietsten.Kort daarop kwam er een melding binnen dat twee personen op de Spelbergweg in Enschede een schrikhek hadden vernield en meegenomen. Hierop ontstond een zoekactie, waarna beide verdachten op de Winterweg werden aangetroffen en vervolgens aangehouden. Het gaat om een 34-jarige en een 36-jarige man, beiden uit Enschede.Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.Door een medewerker van een bedrijf uit Enschede, eigenaar van het hek, werd inmiddels aangifte gedaan.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523