Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 5 december 2002
KOOPZONDAG DEURNINGEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 8 december als extra koopzondag aangewezen voor het dorp Deurningen. Deze koopzondag heeft dus betrekking op de voormalige gemeente Weerselo.
VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER DER STATEN GENERAAL


1. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER

De burgemeester van Dinkelland maakt bekend dat één ieder bij Afdeling Burgerzaken, Kerkplein 1 Ootmarsum de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.


2. STEMMEN PER BRIEF


De burgemeester van Dinkelland brengt het volgende ter openbare kennis:
Het stemmen per brief zal mogelijk zijn voor de volgende categorieën kiezers:


* a. Nederlanders, die wonen in het buitenland;
* b. Nederlanders, die wonen in de Nederlandse Antillen of Aruba, als zij ten minste tien jaar in Nederland hebben gewoond;
* c. Nederlanders, die op 22 januari 2003 in het buitenland werken;
* d. Een Nederlands gezinslid van c.
Bovendien moeten zij op 22 januari 2003 18 jaar of ouder zijn.

Bij Burgerzaken zijn formulieren beschikbaar, waarmee in het buitenland wonende of werkzame Nederlanders kunnen verzoeken om aan de stemming deel te nemen.
Voor de kiezers genoemd onder a en b dienen de formulieren op 10 december 2002. te zijn ontvangen bij door de burgemeester en wethouders van 's-Gravenhage.

Uiterlijk 10 december 2002 moeten de formulieren van de kiezers zijn.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541 - 854314 of 854312.


3. KANDIDAATSTELLING

De burgemeester van Dinkelland maakt het volgende bekend: Op dinsdag 10 december 2002 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal plaatshebben.

De benodigde formulieren voor:

1. de lijsten van kandidaten (model H 1)

2. de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

3. de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
4. machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2)
5. de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H
4)
6. de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10),

zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling bij de afdeling Burgerzaken ( locatie ootmarsum) kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541 - 854314 of 854312.

Gewijzigd aanvraagformulier voor het houden van een evenement

In Dinkelland, en elders in Nederland, vinden evenementen plaats waar (vele) mensen op af komen. Voorbeelden zijn de Koale Karmis te Ootmarsum, de fancy-fair feesten in Deurningen, etcetera. Grote en kleine evenementen herbergen in meer of mindere mate een zeker risico in zich waar het gaat om het waarborgen van veiligheid bij evenementen. Een veilig evenement is ons inziens vooral en bovendien gediend met een organisatie die het evenement op professionele wijze (mede) voorbereidt.
Dit betekent voor ons als gemeente dat wij tijdig een risico-analyse moeten kunnen maken. Duidelijk(er) moet zijn voor ons, andere partners in de veiligheidsketen (politie, brandweer etc.) en het publiek wat de risico's zijn die samenhangen met het evenement.

Reden waarom wij per 1 januari 2003 een recent gewijzigd aanvraagformulier voor het houden van een evenement in de zin van artikel 2.2.1 APV Dinkelland hanteren. De vergunningaanvrager is verplicht genoemd formulier in te vullen en uiterlijk 10 weken voor het houden van het evenement ingevuld in te dienen bij de afdeling Burgerzaken & Belastingen. Het bevoegde bestuursorgaan beslist vervolgens in principe binnen acht weken na de dag waarop de aanvraag ontvangen is. Volledigheidshalve: een doorsnee buurtfeest als bedoeld in artikel 2.1.4.1 APV vormt een activiteit die geen evenement is in de zin van artikel 2.2.1 APV.

Indien u vragen heeft over het al dan niet van toepassing zijn van het gewijzigd aanvraagformulier op uw festiviteit, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de afd. Belastingen & Burgerzaken. Telefoonnummer (0541) 854310.

Dinkelland minst inbraakgevoelige gemeente in de provincie Overijssel

Het Algemeen Dagblad introduceerde in oktober 2002 op haar website www.ad.nl de zogenaamde AD Misdaadmeter. Dat is het eerste landelijke overzicht van geregistreerde misdaad per gemeente. De gegevens in de Misdaadmeter zijn gebaseerd op de cijfers over 2001 die 25 politieregio's aan het AD verstrekten. De misdaadmeter heeft zes misdrijfcategorieën te weten straatroof, bedreiging, moord/doodslag, diefstal uit motorvoertuigen, diefstal/ inbraak woningen, overval.

Uit de gegevens in de misdaadmeter blijkt dat het aantal inbraken in de provincie Overijssel het laagst is in de gemeente Dinkelland (namelijk 1,19 per 1000 inwoners). Daarmee is de gemeente de minst inbraakgevoelige gemeente in de provincie Overijssel wat betreft inbraak en diefstal uit woningen.
Ook de andere 5 categorieën geven voor de gemeente Dinkelland een gunstig beeld.

VERGADERINGEN

GEMEENTERAAD
De gemeenteraad komt op dinsdag 10 december a.s. om 19.30 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.
De agendapunten zijn:

2. Vaststelling notulen van de openbare vergadering van 14 november 2002.
3. Ingekomen stukken.
4. Vaststelling Sportnota "Sport binnen nieuwe grenzen".
5. Vaststelling "verordening op de subsidies en tarieven van sportbeoefening in de gemeente Dinkelland".
6. Voorstel subsidiëring Natura Docet.

7. Vaststellen Programma en Overzicht Huisvesting Onderwijs 2003.
8. Vaststelling "verordening Bijdragefonds gemeente Dinkelland 2003".
9. Machtiging tot aangaan geldleningen.

10. Goedkeuring beleidsverslag Algemene Bijstandswet 2001.
11. Goedkeuring beleidsplan Algemene Bijstandswet 2003.
12. Benoeming mevrouw A.M.B. Mentink-Groener in het Algemeen Bestuur van Top-Craft (voormalig WOT).

13. Benoeming lid in de Euregioraad.

14. Jumelage met de gemeente Stadtlohn, BRD.
15. Vaststelling telecommunicatieverordening gemeente Dinkelland 2003.
16. Vaststelling bouwverordening gemeente Dinkelland 2003.
17. Vaststelling brandbeveiligingsverordening en verordening brandveiligheid en hulpverlening.

18. Vaststelling "veegbesluit" gemeentelijke verordeningen.
19. Eindafrekening liquidatie Munot.

20. Vaststelling jaarverslag en jaarrekening 2001.
21. Verkoop stadhuis Ootmarsum.

22. Algemene beschouwingen.

23. Rondvraag.

24. Sluiting.

GEMEENTERAAD
De gemeenteraad komt op donderdag 12 december a.s. om 20.00 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.
De agendapunten zijn:


1. 1. Opening.

2. Vaststelling begroting 2003.

3. Vaststelling diverse belastingverordeningen gemeente Dinkelland
4. Legesverordening 2003 met bijbehorende Tarieventabel 2003.
5. Verordening rioolrecht 2003.

6. Verordening precariorecht 2003.

7. Verordening reinigingsheffingen (inclusief afvalstoffenheffing) 2003.

8. Marktgeldverordening 2003.

9. Verordening ozb 2003.

10. Verordening hondenbelasting 2003.

11. Verordening kwijtscheldingsbeleid 2003.
12. Rondvraag.

13. Sluiting.
Voorbereidingsbesluiten
In zijn vergadering van 10 oktober 2002 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor de percelen kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie U, nrs:


* 498, 653 (plaatselijk bekend Voltherveldweg);
* 608, 625, 627 (plaatselijk bekend Voorhoeksweg);
* 394, 421 (plaatselijk bekend Scholtenlindeweg);
* 572, 575, 594, 595 (plaatselijk bekend Seisenweg);
* 372 (plaatselijk bekend Wiekermedenweg);
* 198 (plaatselijk bekend Vogelpoelweg);

* 53,54, 55, 63, 65 (plaatselijk bekend Rodeveldweg).
De besluiten van de gemeenteraad treden in werking op 6 december 2002 en liggen met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen de besluiten bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken vanaf de eerste dag ter inzagelegging te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Dinkelland. ingediend voor het bouwen van een recreatiewoning aan de Wittebergweg 18 huisje nr. 15 in Nutter (20020368). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "de Witte Berg - bij de Bronnen", aangezien de maximale toegestane bebouwingsoppervlakte wordt overschreden.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 10 lid 1 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woonhuis aan de Hakselaar 9 in Denekamp (20020380).
artikel 3, lid C onder 3 van het bestemmingsplan. ingediend voor het verbouwen/veranderen van een woonhuis aan de Enktermorsweg 2 in Agelo (20020214). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Denekamp", aangezien de maximale toegestane inhoud van de woning wordt artikel 3, lid C onder 2 van het bestemmingsplan. ingediend voor het bouwen van een woning, een schuur en een kapschuur aan de Ellenweg 7 in Denekamp (20020604). Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Randweg en Wijkontsluitingsweg", aangezien de bouwgrens door de bouw van de kapschuur wordt overschreden. artikel 4, lid 3, sub a van het bestemmingsplan. ingediend voor het bouwen van een woonhuis aan de Hakselaar 7 in Denekamp (20020465).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Het Remerink", aangezien van de voorgeschreven nokrichting wordt afgeweken. artikel 3, lid C, sub 3 van het bestemmingsplan. Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 6-12-2002 gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Tijdelijke vrijstelling bestemmingsplan Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een periode van ten hoogste 5 jaar vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan "Saasveld Kom" voor het plaatsen van een noodlokaal achter de Bernardusschool, aan de Hoflaan te Saasveld. Het noodlokaal wordt gebruikt voor onderwijsdoeleinden. Het vrijstellingsverzoek ligt met ingang van 6 december 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan natuurlijke inrichting van een perceel alsmede de aanleg van een houtsingel nabij de kanaalweg en de Grensweg te Noord-Deurningen.
Het voornemen ligt met ingang van 6 december 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Tevens hebben Burgemeester en Wethouders het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* de Knik 15 in Denekamp: voor het vergroten van een woonhuis (20020516);

* Campstede 23 in Ootmarsum: bouwen van een schuurtje (20020553). Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 6-12-2002
* Voortmorsstraat 2 te Weerselo: uitbreiden van een woning;
* Pr. Hendrikstraat 30 te Denekamp: uitbreiden van een woning;
* Laagsestraat 70 te Oud Ootmarsum: herbouwen van een woning met inwoning;

* 't Hoge 10 te Ootmarsum: plaatsen van dakkapellen en bouwen van een berging;

* Disseroltweg 11 in Lattrop: bouwen van een woonhuis t.v.v. een bestaand woonhuis;

* Lemselosestraat 19 in Weerselo: bouwen van een tweede bedrijfswoning;

* Almelosestraat 82 in Agelo: uitbreiden manage met stroberging;
* Zandhaarweg 30 in Weerselo: bouwen van een bedrijfspand;
* Paalmaatsdijk 9 in Rossum: bouw woning t.v.v.;
* "plan Centrumrand" in Ootmarsum: plaatsen van een tuinmuur;
* Deurningerstraat 56 in Deurningen: verbouwen van een woning;
* Kerkepad 31 in Tilligte: bouwen van een woonhuis;
* Denekamperstraat 45A in Ootmarsum: uitbreiden van een kantoor;
* Bornsestraat 24 in Saasveld: bouwen werktuigenberging annex werkplaats;

* Oude Broekweg 4 in Rossum: gedeeltelijk renoveren van een schuur
* Simbroekweg 2 in Weerselo: bouwen van een schuur (gewijzigde bouwaanvraag).

* Nordhornsestraat 138 in Denekamp: bouwen autowasboxen (gewijzigde aanvraag) (7-1-2003);

* Vasserweg nabij nummer 32 in Nutter: bouwen veetunnel (7-1-2003);
* Oude Weerseloseweg 4 in Weerselo: bouwen woning met opstallen t.v.v. een bestaande boerderij met opstallen (7-1-2003);
* Hakselaar 3 in Denekamp: bouwen woning met garage-berging (7-1-2003);

* Veldkampsweg 56 in Denekamp: bouwen berging (melding) (8-1-2003);
* Johanninksweg 78, huisjenr. 103 : plaatsen tuinhuisje (melding) (8-1-2003);

* Kerkepad 29 in Tilligte: bouwen van een bijgebouw (9-1-2002);
* Hoofdstraat 56 in Deurningen: verbouwen en uitbreiden woning (9-1-2003);

* Boschweg 11 in Rossum: verbouwen van een woonboerderij t.b.v. inwoning (9-1-2003);

* Hakselaar 8 in Denekamp: bouwen woning met garage-berging (9-1-2002) en

* Oldenzaalsedijk 6 in Deurningen: bouwen van een woning t.v.v. en het verbouwen van de bestaande woning tot garage-berging (9-1-2003).
SLOPEN
Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen:
* Laagsestraat 70 te Oud Ootmarsum: slopen woonhuis;
* Disseroltweg 11 in Lattrop: slopen woonhuis en
* Bornsestraat 24 in Saasveld: slopen van twee schuren. De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo. Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
Burgemeester en Wethouders van Dinkelland hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor:
* Dorpsstraat 7 in Lattrop-Breklenkamp: slopen gedeelte van een boerderij (8-1-2003);
Dit besluit kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze besluiten bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

Weerselo ligt vanaf 6 december 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit van de milieuvergunning van:

* Bloemen Verspaningstechniek BV, De Mors 47-53 te Ootmarsum: voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalfabriek.
3 januari 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. bovengenoemde termijn van vier weken. Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.40 Wet
* de heer J.A.E. Grijpma, Brandlichterweg 46 te Denekamp in verband met het van toepassing worden van het Besluit tandartsenpraktijk milieubeheer op de reeds bestaande tandartsenpraktijk.
* de heer J.G. Frons, Wittebergweg 21 te Nutter in verband met het van toepassing worden van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer op een bestaande veehouderij.

* voetbalvereniging UD Weerselo, Gunnerstraat 31 te Weerselo in verband met de uitbreiding van het clubgebouw valt de inrichting onder de werkingssfeer van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer.

* Welkoop Denekamp, Oldenzaalsestraat te Denekamp (voormalig ABTB-terrein) in verband met het oprichten van een winkel voor tuin en vee: Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Voor een beter milieu zorgen is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Ellen geeft hiervoor namens Natuur en Milieu Overijssel en uw gemeente praktische tips voor elke dag.

Vissen in de winter

Het blijft altijd wonderlijk om in het voorjaar weer vissen te zien rondzwemmen in de vijver, terwijl het af en toe flink gevroren heeft in de winter. Om er voor te zorgen dat uw vissen de winter overleven, moet u rekening houden met de volgende zaken:

Tips:

* Maak de vijver winterklaar door zoveel mogelijk erin gevallen blad weg te halen.

* Een gezonde, goed doorvoede vis heeft geen problemen met een lange of extreem koude winter. Het is verstandig de vijvervissen te blijven voeren zolang de temperatuur van het water niet beneden de 10°C daalt.

* Wanneer de temperatuur van het water daalt, worden de vissen minder actief. Wanneer ze dan minder energie nodig hebben moet het voeren langzaam worden afgebouwd. Bij een watertemperatuur onder de 10° C moet helemaal gestopt worden met voeren. U loopt anders het risico dat de vis het voer niet meer kan verteren en dood gaat.

* Een van de grootste gevaren voor vissen bij dichtvriezen van de vijver is de kans op verstikking door zuurstofgebrek. Zorg ervoor dat de vijver niet dichtvriest door een klein luchtpompje te laten draaien die zuurstof in het water pompt en tegelijkertijd bevriezing voorkomt. Let er wel op dat in de winter het uitstroomgedeelte van de pomp op ongeveer twintig centimeter onder de waterspiegel ligt en niet op de bodem van de vijver. Een andere mogelijkheid is een 'ijsvrijhouder' te plaatsen (te verkrijgen bij speciaalzaken).

* Sommige zuurstofplanten als Ranunculus aquatilis, Hottonia palustris en Hippuris vulgaris produceren zelfs tijdens de winterperiode zuurstof. Hiervoor hebben ze wel licht nodig. Als er sneeuw op het ijs ligt, moet dit dus weggehaald worden.
* Hak nooit een gat in het ijs! Het hakken veroorzaakt hevige trillingen die een verwoestende uitwerking op uw vissen hebben. Door een (paar) ketels heet water op het ijs te plaatsen kunt u zo ook een gat creëren.

* Zorg ervoor dat de vissen zo min mogelijk verstoord worden, laat de vijver en zijn bewoners zoveel mogelijk met rust. Ga niet lopen "stampen" rond de vijver.

Bron: www.tuininformatie.net/tk/59/vijver_winter59.htm

Wilt u meer weten over Lang Lekker Leven, kom dan langs op Ellens website: www.ellenswebsite.nl Uitgave: Natuur en Milieu Overijssel, Stationsweg 3, 8011CZ Zwolle.

VERKEERSBESLUITEN

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met de Kerstmarkt te Denekamp.

Op zaterdag 14 december 2002 wordt in het centrum van Denekamp de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. Op zaterdag 14 december 2002 worden tot 20.00 uur de volgende wegen of wegvakken in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ Eurowerft;

+ Wilhelminastraat, voor zover gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en de Van der Heijdenstraat;
+ Vledderstraat, voor zover gelegen tussen de Grotestraat en de in- en uitrit naar het parkeerterrein nabij de aansluiting met de Oldenzaalsestraat;

+ Kokensteeg, voor zover gelegen tussen de Vledderstraat en het huisperceel Kokensteeg nummer 6;

+ Grotestraat.

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met de Kerstmarkt te Ootmarsum.

Op zondag 8 december 2002 wordt in het centrum van Ootmarsum de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. Op zondag 8 december 2002 worden tot 19.00 uur de volgende wegen of wegvakken in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ Molenstraat, voor zover gelegen tussen Molendwarsstraat en Marktstraat;

+ Westwal, voor zover gelegen tussen Molendwarsstraat en Marktstraat;

+ Oostwal, voor zover gelegen tussen Cellenkampstraat en Marktstraat;

+ Denekamperstraat, voor zover gelegen tussen de Marktstraat en de toegang tot het parkeerterrein nabij de Denekamperstraat nummer 5;

+ Marktstraat;

+ Markt;

+ Gasthuisstraat;

+ Schiltstraat;

+ Grotestraat, voor zover gelegen tussen Schiltstraat en de Oost-/Westwal;

+ het Kerkplein, voor zover gelegen tussen Kerkplein nummer 15 en Putstraat (gezien in de richting van de wijzers van de klok);

+ de Dwarsstraat;

2. Gedurende de genoemde perioden worden de volgende wegen of wegvakken in één richting gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ Cellenkampstraat, voor zover gelegen tussen Oostwal en Odemarusstraat, in de richting van de Oostwal;
+ Palthestraat, voor zover gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en het Oldenzaalsvoetpad in de richting van de Oldenzaalsestraat;

+ Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen het Oldenzaalsvoetpad en de Radboudstraat, in de richting van het Oldenzaalsvoetpad;

+ Oldenzaalsvoetpad, voor zover gelegen tussen de Paltestraat/Smithuisstraat en de Oostwal in de richting van de Paltestraat/Smithuisstraat;

3. Gedurende de genoemde periode wordt het parkeren verboden aan:
+ beide zijden van de Parkstraat,

+ beide zijden van de Molendwarsstraat;
+ de zuidzijde van de Cellenkampstraat, voorzover gelegen tussen Oostwal en Odemarusstraat;

+ beide zijden van de Odemarusstraat, voorzover gelegen tussen Smithuisstraat en Denekamperstraat;

+ de zuidzijde van de Palthestraat;

+ de zuidoost zijde van de Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen de van Bevervorderstraat en Odemarusstraat;
+ de zuidwest zijde van de Radboudstraat;
Gedurende de genoemde periode wordt het ingestelde parkeerverbod aan de noordwest zijde van de Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen de van Bevervorderstraat en het Oldenzaalsvoetpad, gewijzigd. Het parkeren aan deze zijde wordt gedurende deze periode toegestaan.

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met de Levende Kerststal te Ootmarsum.

Op 25 en 26 december 2002 wordt in het Openluchtmuseum Los Hoes te Ootmarsum het jaarlijkse Bijbels Kerstspel gehouden. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. Op 25 en 26 december 2002 worden tot 19.00 uur de volgende wegen of wegvakken in één richting gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ Palthestraat, voor zover gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en het Oldenzaalsvoetpad in de richting van de Oldenzaalsestraat;

+ Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen het Oldenzaalsvoetpad en de Radboudstraat, in de richting van het Oldenzaalsvoetpad;

+ Oldenzaalsvoetpad, voor zover gelegen tussen de Paltestraat/Smithuisstraat en de Oostwal in de richting van de Paltestraat/Smithuisstraat;

+ gedurende de genoemde periode wordt het parkeren verboden aan:

+ beide zijden van de Odemarusstraat, voorzover gelegen tussen Smithuisstraat en Denekamperstraat;

+ de zuidzijde van de Palthestraat;

+ de zuidoost zijde van de Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen de van Bevervorderstraat en Odemarusstraat;
+ de zuidwest zijde van de Radboudstraat.
Gedurende de genoemde periode wordt het ingestelde parkeerverbod aan de noordwest zijde van de Smithuisstraat, voor zover gelegen tussen de van Bevervorderstraat en het Oldenzaalsvoetpad, gewijzigd. Het parkeren aan deze zijde wordt gedurende deze periode toegestaan.

De boven vermelde besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo.Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een besluit door elke belanghebbend, binnen 6 weken na deze openbare bekendmaking, bezwaren worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel. 854257.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Het houden van een verkoopactie door de St. Remigius Harmonie op 8 maart 2003 van 08.00 uur tot 17.00 uur in het dorp Weerselo.


* Het houden van een buurtfeest van 31-12-2002 tot 01-01-2003 aan de Kievit de Denekamp.

Door O.C.V. de Othmarridders voor het:


* organiseren van gala-avonden op 13, 14 en 15 februari 2003 in sporthal de Schalm.


* organiseren van een carnavalsoptocht te Ootmarsum op zaterdag 1 maart 2003.


* organiseren van een kindercarnaval op 3 en 4 maart 2003 in sporthal de Schalm.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen in de locatie Ootmarsum. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:
* KERSTLOTERIJ
Week 48,49 en 50, van 25 november t/m. 14 december 2002: Muziekvereniging St. Remigius Harmonie voor het houden van een kerstloterij in het dorp Weerselo.


* VERKOOPACTIE
Het houden van een verkoopactie van 9 t/m 14 december 2002 Scouting Ootmarsum in Ootmarsum.
Er is voor week 50, van 9 december tot en met 15 december 2002 géén collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend. TPG POST OPENT SERVICEPUNT IN LATTROPTPG Post gaat op 4 december een servicepunt in Lattrop openen. Dit servicepunt wordt gevestigd in de Troefmarkt aan de Dorpsstraat 70. Telefoonnummer 0541-229217. bij de kassa geld op te nemen met de Giropas.Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met TPG Post Consumentenmarkt: 058-2333333. PAPIERINZAMELING
DEURNINGEN
De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 7 december het oud papier in op de Parkeerplaats bij de ABTB (Bijen)uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur. Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het papier in de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk).

WEERSELO
U kunt zaterdag 7 december a.s. uw oud papier naar het terrein van de gemeentewerf aan de Holtwijkerstraat brengen. Daar zijn de leden van de Klootschietersvereniging "de Gunne" om het oude papier in te zamelen.