Politie Amsterdam-Amstelland

Man neergeschoten
5-12-2002. Vanmorgen rond halfnegen is in de omgeving van het Gelderlandplein een man gewond geraakt toen hij in zijn auto werd neergeschoten. De dader vluchtte op een motor. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een man van tussen de 30 en 40 jaar oud. De recherche doet een onderzoek naar de toedracht van de schietpartij.


---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Henneplantages
5-12-2002.
Vaartstraat
Gistermiddag heeft de politie in een woning aan de Vaartstraat een hennepplantage ontmanteld. De politie stelde een onderzoek in nadat van de Nuon informatie binnenkwam over een stroomstoring. Toen de agenten de woning betraden, troffen zij een wietplantage aan. Er werden 971 planten in beslaggenomen en vernietigd.


1ste Van Swindenstraat
Gisteren ontmantelde de politie in een woning aan de 1ste Van Swindenstraat een hennepplantage. Zij troffen in de woning 596 wietplanten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek dat er illegaal stroom afgetapt te zijn.

---

Vuurwerk aangetroffen
5-12-2002. Gisterochtend is in een pand aan de Van Riemsdijkweg een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Naast verschillende soorten pakketten en vuurpijlen werden ook grote hoeveelheden duizend- en honderdduizendklappers aangetroffen.
Hooglopende ruzie
5-12-2002. Gisteravond heeft in een bedrijf aan de Korte Papaverweg een ruzie plaatsgevonden, waarbij een schot is gelost. Rond kwart over zeven kwamen drie mannen het bedrijf binnen. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij twee medewerkers met een wapen werden bedreigd. Een van de drie verdachten loste een schot, waarop ze vluchtten. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Winteroffensief woninginbraken
3-12-2002. De regiopolitie Amsterdam-Amstelland start binnenkort met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart zullen in de gehele regio diverse acties plaatsvinden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken. Lees meer.
---

Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.

---


---

Explosieven Ikea
4-12-2002. Naar aanleiding van de eerder aangetroffen explosieven zullen alle in Nederland gevestigde winkels van IKEA vandaag de deuren gesloten houden. Dit omdat er sterke aanwijzingen zijn dat zich in één van de vestigingen van deze winkelketen een explosief bevindt. De directie van IKEA heeft in nauw overleg met de politie besloten de vestigingen voorlopig gesloten te houden. Het betreft de vestigingen in Barendrecht, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Heerlen, Hengelo, Utrecht, Sliedrecht en Amsterdam. De plaatselijke politie zal in de loop van de dag een uitgebreid onderzoek verrichten in de winkels van het betrokken concern. In de loop van de dag volgt meer informatie.

Verdacht object Utrecht
11.00 uur. Vanmorgen is bij de Ikea-vestiging in Utrecht een verdacht object aangetroffen. Het object is in beslag genomen en wordt onderzocht door leden van het Explosieven Opruimingscommando (EOC). De zoekactie werd uitgevoerd omdat er sterke aanwijzingen waren dat zich in een van de vestigingen van IKEA een explosief zou bevinden. Alle vestigingen blijven vooralsnog gesloten. Er zijn geen aanwijzingen van een terroristische actie.

Verdacht object Duiven
15.00 uur. Vanmiddag is bij de Ikea-vestiging in Duiven een verdacht object aangetroffen. Het object zal nader worden onderzocht door leden van het Explosieven Opruimingscommando (EOC). De politie heeft de omgeving in de directe omgeving van het Ikea-terrein afgesloten. De zoekactie in de vestiging maakt deel uit van een onderzoek in alle tien Ikea-vestigingen in Nederland.