AutoRai

5-12-2002

Peugeot 307 SW winnaar OpMaat-Award 2002-2003

Jaarlijks na de Autosalon van Genève stelt de autoredactie van OpMaat, het magazine voor niet-gemiddelde mensen, met de OpMaat Selectie vast welke nieuwe autos het best voldoen aan de criteria van niet-gemiddelde mensen.

Niet-gemiddelde mensen zijn mensen die niet passen binnen de standaard maatvoering die door de industrie wordt gehanteerd op de gebieden van huisvesting, kleding, werk, mobiliteit en recreatie.

Na een uitvoerige test, waarin de nieuwe modellen beoordeeld worden op ruimtecomfort, instelbaarheid voor en aanpasbaarheid aan niet-gemiddelde mensen en emotionele belevingswaarde, komt een aantal auto's in de OpMaat Topselectie terecht. Vervolgens wordt in december de OpMaat Award uitgereikt aan de beste auto uit de topselectie. Dit jaar gaat de OpMaat Award naar de Peugeot 307 SW.

Volgens de jury van de OpMaat Award is er met de ontwikkeling en de introductie van de Peugeot 307 SW een nieuwe maatstaf gezet in dit segment. Peugeot is erin geslaagd om een nieuw concept op het gebied van ruimte-intelligentie te realiseren, zonder dat dit ten koste van vormgeving, rijeigenschappen of emotionele belevingswaarde gaat. Voorbeelden van deze ruimte-intelligentie zijn bijvoorbeeld de vormgeving van de portierpanelen, de vorm van het dashboard en het glazen dak.

Op woensdag 4 december is de OpMaat Award tijdens een bijeenkomst voor de pers aan Peugeot Nederland uitgereikt. De heer Thom Claassen, Manager van het productadviescentrum Peugeot Experience te Breukelen, nam de OpMaat Award in ontvangst.