Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-12-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.00 u) Donderdag, 5 december 2002

District Heerlen

Heerlen; grote brom-/snorfietscontrole
De politie in het district Heerlen heeft gisteren, woensdag een grote brom- en snorfietscontrole gehouden in Heerlen. Elf motorrijders van de politie pikten her en der in Heerlen brom- en snorfietsbestuurders op en dirigeerden die naar de controleplaats in het politiebureau in Hoensbroek. Totaal controleerde de politie 164 brom- en snorfietsbestuurders. Daarvan nam de politie 15 bromfietsen in beslag (vermoeden van diefstal afkomstig) om de precieze herkomst nader te onderzoeken. Er werden totaal 190 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden onder meer van een te hoog motorvermogen (opgevoerd), 67 bekeuringen, geen of slecht werkende remmen, 13 bekeuringen, geen bromfietscertificaat hebben, 21 bekeuringen, slechte banden, 14 bekeuringen,
brom/snorfiets niet verzekerd, 5 bekeuringen,
geen / slecht werkende verlichting, 9 bekeuringen tot het niet dragen van een bromfietshelm, 14 bekeuringen etc. Aan deze controle namen totaal zon veertigtal politiemensen, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en leden van de vrijwillige politie deel. De politie gaat vaker van dergelijke brom- en snorfietscontroles houden.

Heerlen; autokraker aangehouden
Bij controle vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 05.45 uur op de Saroleastraat in Heerlen van een 29-jarige man uit Heerlen bleek dat de man inbrekerswerktuig en een paar autoradios en een zonnebril in etui bij zich had. De Heerlenaar bekende meteen de deze spullen bij inbraken in twee geparkeerde autos (op de Pijnsweg in Heerlen) te hebben gestolen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum/Hulsberg; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radar snelheidscontroles gehouden in Brunssum (Trichterweg) en in Hulsberg (Diepestraat in Aerensgenhout). In Brunssum controleerde de politie 350 voertuigbestuurders en in Hulsberg 240 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Brunssum 21 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Hulsberg 41 voertuigbestuurders. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg in Brunssum 79 km p/u en in Hulsberg78 km p/u.