Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 5 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer op straat beroofd
Een 23-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op de Schoolholm overvallen door een onbekende man. De Stadjer werd aangestoten door de straatrover, waarna het slachtoffer probeerde weg te rennen. Hij werd echter achterhaald door de dader. Vervolgens voelde het slachtoffer een stekend voorwerp in zijn hand. In de schermutseling die daarna ontstond, werd van de Stadjer de portemonnee weggenomen. De man is ter plaatse behandeld door het personeel van de ambulance. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Groningen: winkeldieven beledigen agenten
De politie heeft woensdagmiddag in de Herestraat twee mannen in de leeftijd van 20 en 23 jaar, beiden uit de stad, aangehouden voor winkeldiefstal, bedreiging en belediging. De mannen waren op heterdaad betrapt door een personeelslid van een parfumeriezaak in de Herestraat, maar ontkenden de diefstal. Bij de komst van de politieagenten bleek al snel dat de mannen zich wel degelijk schuldig hadden gemaakt aan diefstal van parfumerieflesjes. Daarnaast hadden de verdachten goederen bij zich, die waren weggenomen uit een andere winkel. Tijdens het onderzoek van de politieagenten begon de 20-jarige verdachte de agenten uit te schelden en het personeelslid van de parfumeriezaak te bedreigen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstallen. De dieven zijn na verhoor in vrijheid ingesteld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: diverse controles in de stad
De politie heeft woensdag de gehele dag diverse controles verricht. Woensdagochtend werd op de Rijksweg met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Hierbij werden 350 voertuigen gecontroleerd. Negentien automobilisten reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 89 km/uur bedroeg. Op de Rijksweg geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Op deze locatie werd ook gecontroleerd op het gebruik van autogordels. Twintig bestuurders werden bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Bij een snelheidscontrole op de Beneluxweg woensdagmiddag raakten vier autobestuurders na een snelheidsovertreding hun rijbewijs kwijt. Een 42-jarige Stadjer reed 121 km/uur, een 28-jarige man, ook uit de stad, reed 130 km/uur, een 19-jarige man uit Warffum reed 121 km/uur en een 36-jarige man uit Leek reed 125 km/uur. Op de Beneluxweg geldt een maximum toegestane snelheid van 70 km/uur. Een verlichtingscontrole van fietsers op de Rademarkt resulteerde woensdagavond in 31 bekeuringen.

Groningen: veelpleger aangehouden
De politie heeft woensdagochtend op het Gedempte Zuiderdiep een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De veelpleger was vlak daarvoor in vrijheid gesteld en liep direct een supermarkt binnen. Daar nam hij een pak lasagne weg, maar werd door politieagenten op heterdaad betrapt. Tegen de winkeldief wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Fietser bewusteloos na botsing portier auto
Een 20-jarige fietser uit Hoogezand is woensdagavond een moment bewusteloos geweest, nadat hij hardhandig in aanraking was gekomen met het geopende portier van een geparkeerd staande personenauto. Het ongeval gebeurde op de Stationsstraat in zijn woonplaats waar een 25-jarige automobilist uit Foxhol iets uit zijn auto wilde pakken en daarbij het portier open liet staan. In het donker zag de ongelukkige fietser dit niet of te laat, waardoor de botsing volgde. De fietser die even later weer tot bewustzijn kwam is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Westerbroek: identiteit zwaargewond voetganger bekend De identiteit van de voetganger die maandagavond op de Woortmansdijk bij Westerbroek zwaar gewond raakte toen hij in het donker werd aangereden door een passerende automobilist, is inmiddels bekend. Het gaat om een 46-jarige inwoner van Hoogezand die alleen woont. Dankzij de oproep via de media heeft zich een buurtbewoner gemeld, waardoor de identiteit snel bekend werd. Het slachtoffer heeft nog geen verklaring kunnen afleggen.

Delfzijl: schipper verdronken naast eigen schip Een 41-jarige schipper uit Groningen is door de waterpolitie woensdagavond naast zijn schip in de Farmsumerhaven aangetroffen, na een zoektocht van enkele uren. Hij bleek verdronken te zijn. De man werd woensdagmorgen door zijn echtgenote gemist, nadat hij kennelijk na een biljartavondje niet thuis was gekomen. Zij sloeg alarm, waarna de politie een onderzoek instelde. Omdat werd gevreesd dat hij mogelijk in het water zou liggen werd ook in de haven gedregd. In de loop van de avond werd hij in het water aangetroffen naast zijn schip. Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen. De politie vermoedt dat hij bij thuiskomst in het donker in het water is gevallen en er niet in is geslaagd om hulp te roepen of om zichzelf te redden. Het onderzoek is inmiddels afgesloten.

Ulrum: drie gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Schapenweg met de Provincialeweg bij Ulrum zijn woensdagmiddag drie gezinsleden uit Ulrum gewond geraakt. Het gaat om een gezin uit Ulrum, te weten twee zusjes (7 en 9) en hun 31-jarige moeder die meereden in de auto bestuurd door hun 36-jarige vader. Laatstgenoemde reed vanaf de Schapenweg de kruising op, op het moment dat over de voorrangsweg, de Provincialeweg, de andere personenauto naderde. Deze werd bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Kollumerpomp. De beide autos raakten zwaar beschadigd De gewonden zijn met schouder en mogelijk ribbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)