Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Koninklijke onderscheiding voor Wassenaarder de heer E.L. Daae 05-12-2002

Op maandag 25 november heeft loco-burgemeester mevr. drs A. Vriesendorp-Dutilh in Amsterdam een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer mr E.L. Daae.

De onderscheiding is aan betrokkene toegekend vanwege zijn vele verdiensten voor De Waarborg Platina Goud en Zilver, een organisatie waar voorwerpen van edelmetalen op hun gehalte aan edelmetalen worden onderzocht, gekeurd en gestempeld. De heer Daae heeft van deze van oorsprong overheidsinstantie een goed lopende onderneming weten te maken, met internationaal aanzien.

Ook naast zijn werk is de heer Daae een bijzonder actief persoon. Hij is lid van tal van branchegerelateerde organisaties, zowel nationaal als internationaal. Onder meer is hij actief voor de Federatie Goud en Zilver, onder andere als redactielid van het vakblad Edelmetalen van deze organisatie. Daarnaast is hij internationaal actief in onder meer de Europese associatie van waarborginstellingen en is hij nauw betrokken bij de waarborgwetgeving (Schuurmans en Jordens editie)

De heer Daae is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.