Nationaal Dubo Centrum

donderdag 5 december 2002

Kamer van Koophandel en Maatschappelijk Centrum Leger des Heils winnen J

Op donderdag 28 november heeft juryvoorzitter prof. Ir. J. Kristinsson tijdens de Nationale Dubodag in De Doelen de jaarprijs 2002 uitgereikt aan de winnaars van de Stimuleringsprijs Utiliteitsbouw Rotterdam.

Renovatie Kamer van Koophandel Rotterdam
Winnaar in de categorie renovatie is de Kamer van Koophandel Rotterdam en in de categorie nieuwbouw het Maatschappelijk Centrum Leger des Heils, ontwikkeld door Woonbron-Maasoevers. De jury heeft daarnaast vier projecten uitgekozen die het vermelden waard zijn. Het nieuwe pand van de Kamer van Koophandel aan de Blaak 40 is winnaar in de categorie renovatie. Het voormalige bankgebouw is geheel gerenoveerd, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het pand grotendeels intact is gebleven. Tevens is gekozen voor een nieuwe manier van werken met flexibele werkplekken, draadloze laptops, pc's en mobiele telefoons.

Nieuwbouw Maatschappelijk Centrum Leger des Heils Winnaar in de categorie nieuwbouw is het nieuwe pand van het Maatschappelijk Centrum Leger des Heils aan de Kooikerweg, ontwikkeld door Volkshuisvestingswoongroep Woonbron-Maasoevers Rotterdam. Eén van de kernkwaliteiten van het project is de wijze waarop gebruik gemaakt is van de locatie langs het metrotracé.
Vier Rotterdamse projecten hebben de prijs weliswaar niet in de wacht gesleept, maar zijn volgens de jury wel het vermelden waard: de nieuwbouw Bioscooptheater Pathé De Kuip en horeca paviljoen 'Diner', de uitbreiding van de Wolfert van Borselen school en de renovatie van de Van Nellefabriek.

Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam stimuleert kwaliteit in de utiliteitsbouw door partijen die zich onderscheiden in deze markt in het zonnetje te zetten en heeft de Stimuleringsprijs Utiliteitsbouw Rotterdam mogelijk gemaakt.